Video Vom avea ministru clujean în viitorul Guvern? Informații din interiorul Cancelariei premierului Ciucă: „Clujul merită asta”

Vom avea ministru clujean în viitorul Guvern? Informații din interiorul Cancelariei premierului Ciucă: „Clujul merită asta”
| Foto: Facebook.com/Mircea Abrudean

Fost prefect de Cluj și actual șef al Cancelariei premierului Nicolae Ciucă, liberalul Mircea Abrudean, susține că rotativa guvernamentală programată în perioada mai-iunie, atunci când PSD va prelua șefia Guvernului, este o bună oportunitate pentru clujeni să obțină funcții importante.

Mircea Abrudean a vorbit, la ZIUA LIVE, despre cum se vede din interior alianța dintre PNL-PSD și ce ar putea urma în viitorul Guvern condus de social-democrați.

Sigur că de aici se vede cel mai bine tot ce înseamnă funcționarea Guvernului. Cancelaria premierului are, în principal, rolul de coordonare inter-ministerială. Am mai spus-o și în trecut, e o constatare, se întâmplă lucruri fără de care să se știe unul de altul. Adică nu știe un minister ce face celălalt. Nu se corelează, nu au o abordare integrată, iar atunci intervine cancelaria prim-ministrului și îi așează pe toți la masă.

Nu am avut nicio problemă în a gestiona relația, indiferent de minister. Partidele de la guvernare au experiență, au mai ocupat aceste funcții. Nu au fost probleme de relaționare până în prezent. Cele mai bune argumente și cele mai bune semnale sunt regăsite în atractivitatea României din punct de vedere al investitorilor”, a afirmat, la ZIUA LIVE, liberalul clujean.

Va avea Clujul ministru în viitorul Guvern?

Abrudean a fost întrebat dacă este o oportunitate rotativa guvernamentală programată la sfârșitul primăverii pentru a avea din nou un ministru clujean în Guvern, loc lăsat liber după demisia lui Vasile Dîncu din fruntea ministerului Apărării.

„Cu siguranță este o oportunitate și Clujul evident că merită asta. Merită chiar mai mulți miniștri în Guvern. Se poate observa foarte simplu uitându-te la județul Cluj și la municipiul Cluj-Napoca ce înseamnă administrația clujeană, mai ales comparativ cu alte județe. E clar că avem toate motivele să avem unul-doi miniștri în Guvern. Asta va depinde foarte mult de partidele care compun coaliția. Organizația PNL Cluj este una extrem de puternică la nivel național. Este în top și are toate motivele să fie creditată cu funcții importante”, a precizat fostul prefect de Cluj.

Ce urmează pentru Mircea Abrudean

„Protocolul prevede, printre altele, și cancelaria premierului la pachet cu secretariatul general al Guvernului, în oglindă. PNL și PSD le vor schimba între ele. Ambele sunt instituții foarte importante. Cancelaria este mai mult pe zona de coordonare, pe componenta politică. Secretariatul general este pe componenta tehnică.

Așa cum prevede protocolul, ar trebui ca un reprezentant al PNL să ocupe funcția de secretar general al Guvernului. Eu nu am neapărat un cuvând de spus, decât prin prisma activității pe care am avut-o. Decizia este la partid. Ar exista premisele să fiu eu numit în această funcție”, a conchis Mircea Abrudean.

Comenteaza