Vosganian, despre o eventuală restructurare a Guvernului: ALDE nu are de ce să renunţe la unul din ministere

Vosganian, despre o eventuală restructurare a Guvernului: ALDE nu are de ce să renunţe la unul din ministere
Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, joi, că că o comasare a Ministerului Apelor şi Pădurilor în cel al Mediului ar fi ”o reîntoarcere la normalitate”, dar a ţinut să excludă posibilitatea ca, la o eventuală restructurare a Executivului, ALDE să piardă vreun portofoliu.

"Prin tradiţie, Mediu, Apele şi Pădurile au fost împreună. Sunt mai multe ministere care s-au desfăcut din criterii de natură politică, pentru că existenţa coaliţiilor a necesitat acest lucru. De exemplu Energia şi Economia până în 2013 au fost împreună, în Ministerul Economiei. Ministerul Mediului a avut întotdeauna Apele şi Pădurile, care s-au separat în clipa în ca a apărut coaliţia PSD - PNL. Deci sunt anumite ministere care s-au reconfigurat în momentul unor coaliţii între partide. Deci dacă acum ministerul se reconfigurează în Ministerul Mediului, pe care îl conduce doamna Gavrilescu, după părerea mea este o reîntoarcere la normalitate", a declarat Varujan Vosganian.

El a exclus, însă, ca ALDE să piardă vreun portofoliu dacă se restructurează Guvernul.

"În primul rând că ALDE nu are de ce să renunţe la unul din ministere, pentru că această proporţie între păartide a fost stabilită în momentul în care am creat coaliţia de susţinere a guvernului. Orice altă discuţie va fi anunţată de coaliţie, în momentul în care ea se va face", a mai spus Vosganian.

 

Comenteaza