Vrea UDMR înapoi la guvernare? Ce spune Kelemen Hunor

Vrea UDMR înapoi la guvernare? Ce spune Kelemen Hunor
| Foto: digi24.ro

Preşedintele formaţiunii maghiare, Kelemen Hunor, consideră că o formulă de guvernare PSD-PNL-UDMR ar consolida o anume stabilitate.

Kelemen Hunor a spus în ultimele luni că UDMR şi-ar dori să revină la guvernare. Întrebat alături de cine ar prefera, liderul formaţiunii a răspuns:

„Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă şi cam ce ne aşteaptă, alte formule decât formula actuală, PSD-PNL, dar nu cu 60%, dar o majoritate extrem de subţire sau aproape de majoritate vom avea. Şi atunci, sigur, cu o intrare a noastră eventual la guvernare, dacă condiţiile vor fi îndeplinite şi în primul rând dacă noi vom avea un rezultat pe care noi îl propunem, atunci se poate consolida o stabilitate, dar discuţiile în acest moment sunt mult prea premature, prima dată trebuie să vedem ce vor vota românii. Dar asta ar fi o soluţie, cât de cât".

Întrebat dacă există resentimente la UDMR faţă de PNL, după ieşirea de la guvernare, Kelemen Hunor a precizat că relaţia "nu s-a deteriorat, pur şi simplu nu funcţionează, nu avem un dialog. Avem o relaţie instituţională, dar un dialog într-adevăr nu avem. La autorităţile locale, în diferite zone, da, există o colaborare strânsă, are un istoric şi sunt convins că are şi un viitor colaborarea, dar la nivel naţional, când ne vedem, mai vorbim, rar ne vedem, deci rar vorbim, dar nu pot să spun că s-a deteriorat. Pur şi simplu, eu văd că colegii noştri liberali au aşa de multe probleme interne, că nu au timp pentru altceva".

Întrebat dacă vede posibil un nou Guvern PNL-USR-UDMR, el a răspuns:

"E mult prea devreme să vorbim despre astfel de formule, fiindcă încă nu ştim USR-ul unde se va aşeza, cu ce mesaje va merge, nu ştiu cine va câştiga alegerile, dar dacă mergem pe cifrele actuale, PSD-ul va câştiga alegerile şi atunci este absolut normal să dai posibilitatea celui care a câştigat alegerile să formeze o majoritate. Dacă nu reuşeşte, e o altă discuţie, dar cum ei merg împreună, PSD şi PNL, sigur că ei împreună vor căuta să formeze o majoritate. PNL-ul nu are altă posibilitate, unde să meargă şi când să meargă, dacă ar vrea să meargă undeva. Nici nu cred că vor şi nu prea au unde să meargă, deci ei rămân cu PSD-ul şi după 2024".

Comenteaza