Vuşcan îi cere lui Baba să ia măsuri împotriva "clasei zero"

Vuşcan îi cere lui Baba să ia măsuri împotriva
Consilierul local Gheorghe Vuşcan, profesor universitar la Universitatea Tehnică şi membru în consiliile de administraţie a şase şcoli, îi cere ministrului Educaţiei, clujeanul Cătălin Baba, să găsească "o soluţie împotriva clasei pregătitoare".

"În ultima perioadă au apelat la noi foarte mulți părinți pur și simplu disperați pentru că nu înțeleg cum este posibil ca domnii miniștri ai educației să permită ca acești copii de doar 6 ani să fie folosiți drept cobai. Lucrurile sunt de fapt extrem de simple: în școli nu mai este loc și pentru clasa pregătitoare. În Cluj-Napoca oricum aveam probleme cu spațiile pe care le au școlile și aveam situații în care elevii trebuiau să vină unii cu program de dimineața și alții cu program de după prânz. În bugetele consiliilor locale nu au fost prevăzuți bani pentru clasa 0", a spus Vușcan, care este şi vicepreședinte al PSD Cluj.

"Spre exemplu, conform calendarului primit de către școlile clujene, abia în luna august vor fi organizate concursurile pentru învățători, iar astăzi noi nu avem un program analitic pentru implementarea aceste prevederi. Mai mult, în noile condiții nu mai putem avea programul școală după școală și bulversăm din nou toate clasele. De fapt, cei aflați la putere bâjbîie cu informații contradictorii. Din punctul meu de vedere răul cel mai mic ar fi ca această nouă clasă să rămână în spațiile existente în grădinițe și să fie modificată doar curricula școlară. Vedem clar unde duce lipsa de dezbatere a legilor importante și faptul ca Guvernul a blocat dialogul social cu cei direct vizați de aceste măsuri", a adăugat Vușcan.

 

Comenteaza