Zâzanie între putere şi opoziţie pe tema comisiei de analizare a retrocedărilor VIDEO

Zâzanie între putere şi opoziţie pe tema comisiei de analizare a retrocedărilor VIDEO
Comisia parlamentară pe care USL vrea să o înfiinţeze ca să analizeze modul în care s-au făcut retrocedările naşte noi dispute între Putere şi Opoziţie. Dacă democrat-liberalii spun că Parlamentul se transformă într-o Mare Adunare Naţională, membrii USL susţin că opoziţia se teme, de fapt, de această comisie.

Vicepreşedintele PDL ALin Tişe spune că prin înfiinţarea comisiei USL readuce tradiţia Marii Adunări Naţionale, celebră în vremea comunismului.

În timp ce democrat-liberalii ameninţă că nu vor să facă parte din comisia care va verifica modul în care s-au derulat retrocedările, reprezentanţii USL spun că această comisie se va înfiinţa, fie că PDL vrea sau nu vrea acest lucru.

Premierul Victor Ponta a anunţat că va cere înfiinţarea a două comisii de anchetă, una pentru pentru a controla retrocedările din Ardeal şi alta pentru a verifica implicarea unor instituţii ale statului în achiziţionarea de terenuri de către persoane private, cu trimitere la fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu.

Reporter: Ancuţa STĂVAR

Imagine: Călin FEDELEŞ

Comenteaza