Zelenski: Rusia foloseşte Ucraina ca teren de testare pentru a ataca alte ţări

Zelenski: Rusia foloseşte Ucraina ca teren de testare pentru a ataca alte ţări

Rusia testează în Ucraina tot ceea ce poate fi folosit împotriva altori ţări europene, avertizează președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

"Rusia testează în Ucraina tot ceea ce poate fi folosit împotriva altor ţări europene”, a spus Zelenski în discursul său video de miercuri. "A început cu războiul gazelor şi a încheiat cu o invazie la scară largă, cu teroare de rachete şi oraşe ucrainene arse", scrie news.ro.

De asemenea, Ucraina trebuia să învingă Rusia, pentru ca şi alte ţări să fie în siguranţă, spuse Zelenski. "Cu cât se întâmplă mai repede acest lucru, cu atât toate familiile europene, toate ţările europene vor experimenta mai puţine daune şi suferinţe".

Liderul ucrainean şi-a exprimat încă o dată recunoştinţa pentru lansatoare de rachete multiple HIMARS furnizate de SUA, la aproximativ cinci luni de la începutul războiului.

În acelaşi timp, el a insistat să primească sisteme de apărare aeriană. Existp deja acorduri cu parteneri internaţionali, dar având în vedere atacurile ruseşti se impune "o viteză complet diferită şi este necesar un nivel diferit de protecţie", a spus Zelenski.

Comenteaza