Ziua în care Cioloş s-a înscris în PNL

Ziua în care Cioloş s-a înscris în PNL
Cu unanimitate de voturi, miercuri după-amiază, Dacian Cioloş a fost primit în PNL. Asta s-a întâmplat de fapt la Consiliul Naţional al liberalilor.

Formal, votul a semnificat doar desemnarea premierului în exerciţiu drept candidatul PNL pentru funcţia de şef al guvernului ce va fi constituit după alegerile din 11 decembrie. Sigur, ajuns în faţa presei, Cioloş a pus din nou placa (tot mai zgâriată) cu aşa-zisa sa independenţă politică, cu neparticiparea în campania electorală, dar în acelaşi timp şi-a anunţat prezenţa la marele miting al liberalilor de duminică (oare ăsta n-o fi electoral?) şi, pentru ca lucrurile să fie şi mai clare, întâiul tehnocrat al ţării şi-a dat acordul şi pentru folosirea imaginii sale pe materialele de campanie ale PNL.

La şedinţa Consiliului Naţional care practic i-a pus „tehnocratului" în piept insigna cu săgeată a participat şi o consistentă delegaţie clujeană din care au făcut parte, printre alţii, şeful liberalilor clujeni, eurodeputatul Daniel Buda, şeful informal al aripii vechilor liberali, senatorul Marius Nicoară, preşedintele consiliului judeţean, Alin Tişe, deputatul Adrian Oros, dar şi primari cum ar fi Horea Şulea din Floreşti, Minodora Luca din Băişoara sau Emil Cărhaţ din Bonţida.

Şi totuşi, de ce liberalii şi-au ales un premier de import şi nu au reuşit să găsească în „Marele PNL", sumă a două foste partide care au condus această ţară, nici măcar un om mai capabil decât „tehnocratul" să conducă viitorul executiv?

„E mai puţin important dacă e din afara sau dinăuntrul partidului. Prin această alegere, PNL a dat dovadă de maturitate politică, de capacitate de a înţelege, de pragmatism şi a demonstrat că îşi doreşte binele românilor. Atâta timp cât există puncte comune între programul PNL şi platforma «România 100» sunt mult mai importante obiectivele decât speculaţiile de ce o persoană şi nu alta", a explicat Buda.

În schimb, Oros crede că PNL a ales omul potrivit la locul potrivit. „L-am ales pe Dacian Cioloş pentru că, la ora asta, are cel mai bun profil de prim-ministru, care, în ultimul an, a demonstrat că ştie ce face. A lansat proiecte pe care noi le-am sprijinit şi care vrem să continue. L-am ales pe Cioloş pentru că e cel mai potrivit pentru această funcţie", a spus Oros.

Etichete
Comenteaza