Poliţiştii clujeni, la "vânătoare" de drogaţi şi beţivi la volan

Poliţiştii clujeni, la "vânătoare" de drogaţi şi beţivi la volan
| Foto: https://www.monitorulexpres.ro/

Poliţiştii clujeni au desfăşurat activităţi preventive la sfârşit despătămână la Gherla şi în zonele învecinate. Rezultatul: mai multe permise de conducere reţinute pentru alcool la volan şi zeci de amenzi. 

În perioada 23-25 septembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Gherla au continuat activitățile pentru impunerea respectării legislației rutiere de către participanții la trafic, în scopul prevenirii producerii unor evenimente rutiere și depistării acelor conducători auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihotrope.

Activitățile de control și abaterile constatate au condus la reținerea a 6 permise de conducere, 4 dintre acestea acelor conducători auto care se aflau sub influența alcoolului. În total, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale în baza OUG 195/2002.

De asemenea, în aceeași perioadă s-a acționat pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și în comunele învecinate, context în care au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, reținut un permis de conducere (0,32 mg/l alcool pur în aerul expirat) și un certificat de înmatriculare.

Majoritatea măsurilor legale au fost aplicate conform prevederilor normelor circulației rutiere, a transmis IPJ Cluj într-un comunicat de presă.

Comenteaza