Pragul de admitere la Rezidențiat va fi schimbat de anul viitor

Pragul de admitere la Rezidențiat  va fi schimbat de anul viitor

Pragul de admitere la Rezidențiat va crește în 2023, conform unei declarații făcute de rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu.

Întrebată la TVR Cluj despre intenția inițială, la care s-a renunțat ulterior, de a mări pragul de la 60% la 65% la sesiunea din 2022, rectorul UMF Cluj a spus că “au fost nemulțumiri și s-a hotărât să se mărească pragul de anul viitor”.

Autoritățile au dorit să crească pragul de admitere la Rezidențiat la sesiunea din 2022, o măsură în acest sens fiind inclusă în proiectul de metodologie pentru desfășurarea examenului de anul acesta, proiect pus în dezbatere la începutul lunii octombrie, scrie Edupedu.ro

Ulterior, însă, Ministerul Sănătății a anunțat, după consultări cu studenții, că pragul de admitere pentru examenul de rezidențiat rămâne anul acesta la 60%.

MS preciza atunci că 90% dintre studenți nu considerau “oportună majorarea pragului de promovabilitate în contextul intervalului scurt de timp rămas până la ediția din acest an a concursului de rezidențiat”, care s-a desfășurat pe 20 noiembrie.

Dacă se schimbă pragul de admitere, candidații vor trebui să răspundă corect la 130 de întrebări, nu la 120, cum a fost până acum.

Comenteaza