Prefectul Clujului, mesaj pentru cei care vor să vină de Paște în țară: "Nu vor petrece sărbătorile în condiții normale. Vor sta la izolare cu familia"

Prefectul Clujului, mesaj pentru cei care vor să vină de Paște în țară: "Nu vor petrece sărbătorile în condiții normale. Vor sta la izolare cu familia"

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a transmis un mesaj persoanelor din străinătate care vor să se întoarcă la Cluj pentru a petrece Sărbătorile Pascale alături de familie.

"Vreau să aduc la cunoștința tuturor câteva elemente importante pentru următoarea perioadă. După cum știți, toate persoanele care vin din Italia, care a fost declarată zonă roșie, intră automat în carantină instituționalizată. Asta presupune că sunt chestionați, evaluați și transportați către locațiile de carantină de pe raza județului Cluj, urmând să le fie prelevate probe care vor fi testate la aparatele de testare pe care le vom avea la dispoziție", a transmis prefectul Mircea Abrudean. 

Începând din 15 martie, ora 21:00, toți cetățenii care vin din țările cu peste 500 de cazuri confirmate de COVID-19, intră automat în izolare la domiciliu. Lista acestor țări poate fi consultată pe site-ul Institutului de Sănătate Publică, este una actualizată în permanență. În acest moment vorbim de următoarele țări: Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Franța, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Spania, SUA și Suedia. Toate persoanele care vin din aceste țări vor intra direct în izolare la domiciliu, timp de 14 zile. 

"De aceea, este foarte important mesajul pe care vreau să-l transmit tuturor cetățenilor din județul Cluj pentru următoarea perioadă. Vă rog foarte mult să vă anunțați de acest lucru rudele, prietenii, cunoștințele care intenționează să vină de sărbători acasă: nu vor petrece sărbătorile în condiții normale, vor sta în izolare la domiciliu împreună cu familia pentru că automat și familia va intra în izolare la domiciliu sau în carantină, în locații special amenajate (dacă vin din Italia). Rugămintea mea este să vă îndrumați cunoștințele și rudele să nu vină acasă de sărbători, pentru că nu le vor petrece așa cum se cuvine", a subliniat prefectul. 

Comenteaza