Premierul cere plan naţional de combatere a infecţiilor nosocomiale în spitale, după moartea bebelușilor de la Cluj

Premierul cere plan naţional de combatere a infecţiilor nosocomiale în spitale, după moartea bebelușilor de la Cluj

Premierul Nicolae Ciucă a reacţionat, miercuri, în şedinţa de Guvern, după decesele de la Târgu Mureş şi Cluj-Napoca, din cauza infecţiilor nosocomiale, el cerând Ministerului Sănătăţii ca până la finele săptămânii viitoare să-i prezinte situaţia şi concluziile concrete legate de această problemă a infecţiilor din spitale.

”Un subiect oarecum, nu oarecum, este un subiect delicat, este vorba despre un subiect din domeniul sănătăţii. Din păcate, la Târgu Mureş au fost anunţate cinci decese la Spitalul Judeţean din cauza infecţiilor nosocomiale. De asemenea, patru bebeluşi au decedat la Cluj Napoca, se pare că din aceeaşi cauză”, a spus premierul Nicolae Ciucă, citat de News.ro.

”Cer Ministerului Sănătăţii ca până la finele săptămânii viitoare să-mi prezinte situaţia şi concluziile concrete, punctual şi la nivel naţional, legate de această problemă a nosocomialelor, care, din păcate, nu este doar o problemă reală, este şi una cu istoric”, a arătat premierul.

Nicolae Ciucă a cerut un plan naţional de combatere a infecţiilor nosocomiale în spitale.

”Ca atare, doamna secretar de stat, vă rog la nivelul ministerului, în urma acestei analize, să fim în măsură să procedăm şi la întocmirea unui plan naţional de combatere a nosomialelor”, a spus şeful Executivului.

La ședința Guvernului de miercuri, din partea Ministerului Sănătății participă un secretar de stat, ministrul Alexandru Rafila aflându-se întreaga săptămână într-o vizită în Cuba.

Deputaţii USR Tudor Pop şi Emanuel Ungureanu au solicitat, marţi, demisia ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, pe motiv că ar refuza să pună în aplicare legea pentru prevenirea, combaterea şi tratamentul infecţiilor intraspitaliceşti prin neelaborarea normelor de aplicare la acest act normativ.

Comenteaza