Preotul corporatist din Cluj. Şi-a făcut biserică într-o hală industrială

Preotul corporatist din Cluj. Şi-a făcut biserică într-o hală industrială

Biserica ortodoxă din comuna Floreşti, judeţul Cluj este amenajată într-o hală industrială de tablă. Ca să îi atragă şi pe copii la biserică, preotul le-a amenajat un spaţiu de jocă, organizează teatru de papusi şi spectacole de magie

Te-ai gândit vreodată că o hală industrială poate deveni biserică? Ei bine, preotul Ioan Tănase din comuna Floreşti, judeţul Cluj a pus icoane, a construit un mic altar şi a transformat hala într-un spaţiu unde zeci de enoriaşi pot veni să se roage.

Preotul a găsit o variantă şi pentru copii. Le-a amenajat un spaţiu de joacă, iar în zilele de sărbătoare organizează teatru de păpuşi şi spectacole de magie. Când nu predică, preotul are un job full time. Este senior manager într-o multinaţională. Timp de opt ani a slujit benevol ca preot, iar acum are parohia lui. 

„Ce este important şi care ar fi avantajul acestui spaţiu cumva neobişnuit, este că ne determină să ne îndreptăm spre lucrurile esenţiale care ţin de credinţă. Dacă nu îţi este drag nici să te rogi, nici să slujeşti, decorul nu te ajută la nesfârşit. Copiilor le place să se joace şi îi înţeleg foarte bine şi chiar nu mă deranjează”, spune preotul Ioan Tănase. 

Oamenii sunt încântaţi de iniţiativa preotului.  

„Nu contează clădirea. Noi ne bucurăm, copiii nu se plictisesc, iar părintele are răbdare cu ei”, a spus Maria Purcel, una dintre enoriaşe. 

„Îmi place că pot să mă joc”, mărturiseşte, la rândul său, Lorena, una din fetiţele ce îşi însoţeşte părinţii la biserică. 

Comenteaza