Președintele Comisiei de Etică a UBB: "Nu văd ce ar mai putea să ceară acum avocații domnului Bode"

Președintele Comisiei de Etică a UBB: "Nu văd ce ar mai putea să ceară acum avocații domnului Bode"

Președintele Comisiei de Etică a UBB, profesorul Dacian Dragoș, a declarat, marți, pentru Euronews România, că nu vede „ce ar mai putea să ceară acum avocații domnului Bode".

Ministrul Lucian Bode a pierdut în primă instanță procesul deschis la Tribunalul Sălaj împotriva UBB prin care a cerut suspendarea hotărârii UBB de autosesizare în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat. 

„În principiu instanța s-a pronunțat și asupra hotărârii adoptate de noi în final, pentru că asta au cerut avocații domnului Bode, să se extindă cererea de suspendare și la rezultatul procedurii.

Deci nu văd ce ar mai putea să ceară acum, odată ce instanța a spus că nu se impune suspendarea hotărârii de autosesizare. Noi considerăm că hotărârea este legală după cum a stabilit și instanța parțial. Atunci când se judecă o cerere de suspendare a unei hotărâri, într-un fel se antamează și fondul.

Dacă nu s-a dispus suspendarea, bănuim că nu sunt indicii de ilegalitate”, a declarat pentru Euronews România Dacian Dragoș, citat de g4media.  

Dacian Dragoș a mai declarat că nu este de acord cu punctul de vedere al Emiliei Șercan, care a afirmat că UBB ar putea să îl acționeze în instanță pe Lucian Bode. „Nu suntem de acord. I-am explicat și doamnei Șercan. Nu sunt argumente pentru o astfel de susținere. E declarația dânsei”, a adăugat Dacian Dragoș.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a scris marți pe pagina sa de Facebook, că „lupta pentru adevăr continuă!” și susține că, „procedural, decizia de astăzi a Tribunalului Sălaj este una FIREASCĂ în contextul în care Comisia de Etică din cadrul UBB s-a antepronunțat, înainte ca instanța să dea un verdict”.

Comenteaza