Primarul Bogdan Pivariu: „Cu ajutorul vaccinului putem întoarce soarta acestei bătălii” / Cât este incidența la Florești

Primarul Bogdan Pivariu: „Cu ajutorul vaccinului putem întoarce soarta acestei bătălii” / Cât este incidența la Florești

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, în Florești, este de 3,6 la mia de locuitori, a anunțat, vineri, edilul comunei, Bogdan Pivariu.

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Florești de vineri, 26 februarie, primarul comunei a vorbit despre cum evoluează pandemia generată de noul coronavirus, în cea mai mare comună din țară. Pivariu a oferit detalii și despre activitatea centrului de vaccinare amenajat în cadrul Școlii Gimnaziale ”Ghe. Șincai”, strada Andrei Mureșanu nr.1, Sala de Sport, care a devenit funcțional începând din data de 15 februarie.

 „Vreau să fac o scurtă informare în ceea ce privește centrul de vaccinare din Florești și rata incidenței care astăzi este de 3,6 la mia de locuitori. Această rată ne situează în scenariul roșu așa cum prevede hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj și legislația care guvernează acum această perioadă, din păcate, pe care trebuie să o traversăm cu toții în condiții cât mai sigure.

Dar, avem un instrument foarte important în bătălia cu acest inamic periculos și tăcut, anume vaccinul. Eu cred că putem întoarce soarta acestei bătălii și centrul de vaccinare din Florești funcționează în parametri normali. Avem 60 de persoane care se vaccinează pe zi, pentru că atâtea doze avem deocamdată alocate”, a declarat Bogdan Pivariu.

Edilul Floreștiului susține că a avut discuții cu reprezentanți ai DSP Cluj, ai Prefecturii Cluj și ai Guvernului, iar în momentul în care se vor suplimenta dozele de vaccin, vor putea fi deschise noi puncte de vaccinare în același centru sau chiar un centru nou.

În urmă cu o zi, joi, primarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan s-a vaccinat la centrul de vaccinare din comuna Florești. Acesta l-a felicitat pe edilul Floreștiului, Bogdan Pivariu pentru buna organizare și profesionalismul personalului de la centrul de vaccinare.

Comenteaza