Update Video Primarul Clujului, despre mirosul urât din oraș: "Cel mai probabil, Supercom nu a respectat procedurile la CMID"

Primarul Clujului, despre mirosul urât din oraș: "Cel mai probabil, Supercom nu a respectat procedurile la CMID"
| Foto: Facebook

Primarul Emil Boc a menționat că a fost sesizat cu privire mirosul urât din oraș și că se fac verficări de către Garda de Mediu. 

UPDATE: "Încă de ieri după masă, am accesat instrumentele primăriei. La rampa de la Pata Rât nu este nicio problemă. Ne-am dus, ulterior, pe sursele alternative. Am verificat statia de epurare, dar nu a fost problema. Apoi, m-a  adresat la Garda de Mediu și Adi Eco Metropolitan. La momentul actual, din informațiile pe care le am, cel mai probabil cei de la Supercom nu au respectat anumite proceduri administrative la CMID. Controlul încă nu s-a încheiat. Și nici soluțiile de remediere impuse. Autoritățile statului își fac datoria. Miroul e accelerat de căldurile extreme, aici se aduce gunoiul în tot județul.", a spus Boc. 

----------------------------

De dimineață, la un post de radio local, edilul Boc declara: 

„Bineînțeles că am fost sesizat și am cerut imediat toate rapoartele, să văd despre ce este vorba. Cei de la Control Mediu nu au putut încă să identifice exact, până la acest moment. S-au făcut verificări la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor și am solicitat Asociației ECO-Metropolitan să vadă dacă acolo, când se depun în depozit deșeurile, există vreo problemă. Deocamdată nu mi-au raportat vreo problemă. Rampa cealaltă veche este inactivă. Nu este niciun fel de activitate care să denote producerea acestui miros. Am cerut, de asemenea, să vadă dacă la stația de epurare nu există vreo problemă și care să genereze un asemenea miros. Vor formula autoritățile statului un răspuns instituțional care să curme acest lucru, care repet ne deranjează pe toți și este inacceptabil. Singurul loc în care se desfășoară activități este la Centrul Integrat de Deșeuri care este pentru întregul județ. Acolo lucrurile, din câte au precizat până la acest moment colegii mei, se desfășoară conform procedurilor standard. Vor fi accelerate verificările, să le urmărească”, a declarat Emil Boc, dimineață, la un radio local. 

 

De două zile, orașul miroase îngrozitor a gunoi. 

Comenteaza