Primarul Clujului: “Digitalizarea instituțiilor va elimina economia la negru din România”

Primarul Clujului: “Digitalizarea instituțiilor va elimina economia la negru din România”

Semnătura digitală, ca parte a procesului mai amplu de digitalizare de care are nevoie sistemul administrativ din România, ar trebui să înlocuiască definitiv ştampila, care reprezintă o sursă de abuzuri, este de părere Emil Boc.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Există o mare reticenţă privind digitalizarea în sistemul administrativ. În Agenția Națională de Administrare Fiscală era o reticenţă mare în implementarea bazelor de date, îmi amintesc de când eram premier. În România încă există economie la negru, care ar dispărea dacă s-ar digitaliza sistemul.

Obstacolul era că fiecare are o bază proprie de date, care nu comunică cu celelalte. Acestea trebuie însă integrate. Ştampila trebuie să dispară definitiv şi să fie înlocuită cu semnătura digitală. Odată cu ea, dispar şi potenţialele surse de abuzuri”, a spus Emil Boc, la conferinţa Confidex „Tehnologia, ingredientul-cheie pentru depăşirea crizei în România”.

Cluj-Napoca este unul dintre cele mai digitalizate oraşe din România, ca urmare a mai multor măsuri luate la nivelul administraţiei locale în ultimii ani.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza