Primarul din Cluj, car de nervi după numirea prefectului UDMR la Cluj: "Eu sunt fără cuvinte. E un gest de sfidare fără precedent"

Primarul din Cluj, car de nervi după numirea prefectului UDMR la Cluj: "Eu sunt fără cuvinte. E un gest de sfidare fără precedent"

Emil Boc este extrem de supărat după ce Ludovic Orban a decis ca prefectul Clujului să fie de la UDMR. Edilul îl acuză pe președintele liberal de sfidare la adresa celei mai importante organizații PNL din România.

„Eu sunt fără cuvinte. E un gest de sfidare fără precedent a conducerii PNL, față de organizația PNL Cluj. Eu am fost președinte la acest partid din 2005 până în 2012, șapte ani de zile, dar niciodată Clujul nu a fost umilit… ca de altfel niciodată ca președinte de partid nu am umilit organizațiile politice care au adus scor politic la partid. Clujul, că le place unora, că nu le place, a adus cele mai multe voturi, în zestrea generală a PNL la toate alegerile.

Organizația care aduce cele mai multe voturi pur și simplu a fost umilită și asta este o palmă dată tuturor colegilor mei din PNL, care au muncit cu bună credință, ne-am străduit să ne facem datoria la toate tipurile de alegeri, iar conducerea centrală a partidului m-a sfidat.

S-au trecut niște linii roșii la Cluj în relația dintre conducerea centrală și PNL Cluj. Asta este, repet, vocea unanimă a tuturor colegilor. Nemulțumirea este generală față această sfidare a performanțelor politice ale PNL. Asta este cruda realitate pe care o trăim. Acum pe mine mă interesează acum respectarea în integralitate a legii de către noul prefect și respectarea simbolurilor naționale la care nu am de gând să permit nici cel mai mic derapaj”, a declarat Boc, la un post de radio local. 

Guvernul a numit, în prima şedinţă de miercuri, patru prefecţi propuşi de UDMR. La Cluj, prefectul liberal va fi înlocuit de Tasnadi Istvan Szilard. Liderii liberali din Cluj au contestat decizia.

Comenteaza