Primarul din Cluj, către arhitecți: „Nu pot să nu îmi arăt dezamăgirea că nu sunt trași la răspundere cei care fac proiecte pentru case fără autorizație”

Primarul din Cluj, către arhitecți: „Nu pot să nu îmi arăt dezamăgirea că nu sunt trași la răspundere cei care fac proiecte pentru case fără autorizație”

În ședința de Comisiei de Urbanism de miercuri, 13 aprilie 2022, edilul Emil Boc a reiterat că proiectele trebuie să beneficieze de unitate și egalitate de tratament. De asemenea, a transmit un mesaj către breasla arhitecților clujeni și către Facultatea de Arhitectură. 

„Nu pot să nu îmi exprim dezamăgirea față de breasla arhitecților de la Facultatea de Arhitectură, deoarece nu descurajează proiectarea caselor fără autorizație în Cluj-Napoca și nu îi trage la răspundere pe cei care fac proiecte de urbanism pentru casele din extarvilan.

Am aplicat amenzi de 100.000 lei, de 50.000 de lei pentru astfel de construcții și o să continui să o fac. Există case cu fundații, dar și alte construcții fără autorizații făcute după aceste proiecte de urbanism, desigur cu buna credință a proprietarilor care nu pot să mai aștepte. Eu înțeleg graba, dar nu putem avea orașul scăpat de sub control. O să vă prezint aici, în comisia de urbanism, casele făcute cu planuri realizate de urbaniști clujeni, fără să vreau să arunc o anatemă asupra tututor proiectanților.

Breasla arhitecților este de mare calitate, mai ales la Cluj, dar există și uscături, ca în orice pădure. Nu sunteți absolviți de vină pentru casele fără autorizație, cel puțin morală. Aceste case merg spre demolare, chiar dacă după un proces de doi-trei ani. Avem toleranță zero pentru construcțiile fără autorizație”, a spus primarul Emil Boc. 

Comenteaza