Primarul Floreștiul a anunțat când începe noua licitație pentru strada Eroilor

Primarul Floreștiul a anunțat când începe noua licitație pentru strada Eroilor
| Foto: captură video

După ce Bogdan Pivariu a primit acceptul autorităților centrale pentru a modifica proiectul străzii și a mări numărul de benzi de circulație de la două la trei, una dintre cele mai semnalate probleme de către floreșteni pare că intră în linie dreaptă în ceea ce privește rezolvarea.

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Florești de joi, 30 septembrie 2021, consilierul USR PLUS, Lucian Contraș, l-a chestionat pe edilul din Florești în privința situației străzii Eroilor.

„În data de 8 octombrie va fi depusă Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI-ul) care stă la baza lansării licitației publice. În prima zi lucrătoare după ce DALI-ul este în posesia noastră demarăm procedurile de licitație publică”, i-a răspuns Pivariu.

Având în vedere că data de 8 octombrie pică într-o zi de vineri, asta înseamnă că luni, 11 octombrie 2021, administrația floreșteană va lansa licitația publică pentru rezolvarea mult așteptatei probleme de pe strada Eroilor.

Potrivit celor prezentate recent de edilul Floreștiului, noua stradă va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite.

Bogdan Pivariu estima în urmă cu câteva luni că noua licitație s-ar putea finaliza până în decembrie anul acesta, iar în 2022 lucrarea ar putea să fie realizată complet.

Amintim că, în luna ianuarie, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

Comenteaza