Primăvara vine cu apartamente mai ieftine în Cluj. Floreștiul rămâne atracția principală

Primăvara vine cu apartamente mai ieftine în Cluj. Floreștiul rămâne atracția principală
| Foto: mirumisiura - Depositphotos.com

Locuințele din zona metropolitană Cluj s-au ieftinit pentru a doua lună la rând anul acesta, iar „dormitorul Clujului” - comuna Florești rămâne în topul preferințelor.

Prețul mediu al apartamentelor de vânzare din Cluj-Napoca, în februarie 2023 a fost de 2.203 euro/mp, în scădere cu 24 euro/mp cu față de ianuarie 2023 (2.227 euro/mp). Prețul este cu 203 de euro peste aceeași perioadă a anului trecut (2.000 euro/mp), conform statisticilor Compariimobiliare.ro.

Primăvara vine cu apartamente mai ieftine în Cluj. Floreștiul rămâne atracția principalăSursă grafic: compariimobiliare.ro

Cele mai căutate zone din Cluj - Floreștiul rămâne în topul preferințelor

Printre zonele preferate de cei aflați în căutarea unei noi locuințe se numără cartierele Mănăștur și Zorilor, dar primul pe listă este Floreștiul, unde prețul pe mediu pătrat este de 1.492 euro/mp. 

Comuna Florești din zona metropolitană Cluj rămâne cea mai căutată zonă de locuit cu 13%, urmată de Mănăștur - 11%, Zorilor - 7%, Gheorgheni - 6%, Mărăști - 6%, Central - 3%, Grigorescu - 1%, Buna Ziua - 1%, Semicentral - 1%, Câmpului - 1%

Dacă excludem ultracentralul (3.100 euro/mp), cea mai scumpă zonă din Cluj este Sopor (viitorul cartier) cu un preț mediu de 3.046 de euro pe metru pătrat, iar cel mai ieftin de locuit în zona metropolitană din Cluj este în comunele Gilău (1.207 euro/mp) și Apahida (1.243 euro/mp).

Primăvara vine cu apartamente mai ieftine în Cluj. Floreștiul rămâne atracția principalăSursă: compari imobiliare

După numărul de camere, cele mai mai căutate sunt apartamentele cu două camere - 47%, urmate de apartamentele cu 3 camere - 42%. 6% dintre cei interesați au căutat apartamente cu o cameră/garsoniere, iar pentru apartamentele mari cu patru camere, interesul a fost de 5%.

Comenteaza