Video Primul container care va fi amplasat pe malul Someșului la Florești. Primarul: „Măcar în ceasul al 13-lea să nu arunce în apă”

Primul container care va fi amplasat pe malul Someșului la Florești. Primarul: „Măcar în ceasul al 13-lea să nu arunce în apă”

Bogdan Pivariu a anunțat că, în cursul dimineții de marți, a sosit primul container care va fi amplasat în una din zonele roșii de pe malurile Someșului din Florești.

Primarul celei mai mari comune din țară a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre situația malurilor Someșului.

„Avem un plan pentru Someș. Este un subiect care mie îmi place și am o aplecare aparte pentru a putea rezolva problema asta, pentru că într-adevăr nu este normal ca Someșul să fie lada de gunoi a unor cetățeni care comit asemenea acte antisociale.

Chiar în această dimineață a ajuns primul container care va fi amplasat în una din zonele roșii, adică în momentul în care există cetățeanul care vrea să comită o asemenea faptă, măcar în ceasul al 13-lea să nu arunce în Someș”, a declarat la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Acesta a spus că, până în acest moment s-au identificat patru zone roșii pe malurile Someșului din Florești, însă unele dintre ele nu vor avea containere pentru că sunt zone supravegheate, iar acele containere ar putea bloca accesul în anumite zone, dar se vor putea pune niște pubele mai mici.

„Și eu mi-aș dori să facem un salt rapid în viitor, să fim cu toți educați și să ne bucurăm cu toții de Someș, dar realitatea este că sunt niște măsuri imediate pe care trebuie să le luăm pentru a stopa astfel de acțiuni. Se lucrează la identificarea persoanelor care comit asemenea fapte antisociale. De asemenea, vom amplasa noi camere de luat vedere, care vor putea să recunoască și numărul de la mașină.

Trebuie să facem amenajarea malului Someșului pentru că va trebui să unim Floreștiul cu municpiul Cluj-Napoca cu acele piste de biciclete, cu zonă de promenadă, etc. Am avut o discuție și cu primarul Emil Boc, cu reprezentații Poliției Locale din Cluj-Napoca, dar și din Florești pentru că vom organiza și acțiuni comune”, a precizat primarul Floreștiului.

Pivariu a mai adăugat că, este în discuție și crearea unui centru de colectare a deșeurilor care să funcționeze legal.

Comenteaza