Probleme pentru restaurantele cu igluuri din Cluj. „Stratagema” proprietarilor, amendată de polițiști

Probleme pentru restaurantele cu igluuri din Cluj. „Stratagema” proprietarilor, amendată de polițiști

Proprietarii de restaurante din Cluj-Napoca care au incercat sa fenteze legea și și-au montat igluuri semicirculare, care izolează mesele au fost amendați de către polițiștii clujeni.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, cu ocazia verificărilor efectuate în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, în intervalul orar 16:00-22:00, vineri, 5 februarie, s-a constatat faptul că un operator economic își desfășoară activitatea în 4 spații închise, respectiv construcții de tip iglu, în fiecare dintre acestea aflându-se între 4 și 6 persoane.

Operatorul economic a fost sancționat în conformitate cu Legea 55/2020, totodată, fiind dispusă oprirea servirii clienților și înlăturarea materialului de pe structura de construcție.

Un alt operator economic din zona centrală a municipiului a fost depistat în timp ce își desfășura activitatea în spațiu închis, respectiv construcții de tip iglu, în interiorul acestora aflându-se între 3 și 6 persoane. Operatorul economic a fost sancționat contravențional în conformitate cu Legea 55/2020. Totodată, s-a dispus oprirea servirii clienților și înlăturarea materialului de pe structura construcției.

De asemenea, cu ocazia verificărilor efectuate în zona parcului central din municipiu, s-a constatat faptul că un alt operator economic nu respectă măsura suspendării activității operatorului economic de comercializare alimente și băuturi în spații închise, desfășurându-și activitatea în 5 spații închise (construcții de tip iglu), în interiorul acestora aflându-se un număr de 2-6 persoane.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional în conformitate cu Legea 55/2020,  fiind dispusă oprirea servirii și înlăturarea materialelor de pe structura de construcție.

Reguli de pandemie la Cluj: maxim două ore la masă, consumaţie de minim 300 lei

Închise din cauza pandemiei, restaurantele din Cluj au fost obligate să se reinventeze. Au investit bani în corturi transparente, de tip iglu, pe care le încălzesc cu lămpi speciale, ca să poată să supravieţuiască.

Costurile sunt însă mari, iar de profit nici nu se pune problema, aşa că patronii de restaurante au pus o condiţie: poţi să mănânci la restaurant în pandemie, doar dacă faci o consumaţie de minim 300 de lei. În plus, ca să aibă şi alţii loc, nu îţi este permis să stai mai mult de două ore la masă.

Într-un iglu pot să ia masa între 4 şi 8 persoane. În Cluj-Napoca, restaurantele sunt închise la interior de aproape patru luni, de când rata de infectare la mia de locuitori este peste limita impusă.

Comenteaza