Producătorii locali din Cluj cu iniţiativă au format o reţea de vânzare directă: Roade Online Ardeleneşti

Producătorii locali din Cluj cu iniţiativă au format o reţea de vânzare directă: Roade Online Ardeleneşti
| Foto: zf.ro

Un grup de circa 20 de producători din zona Clujului a pus bazele proiectului ROA Cluj – Roade Online Ardeleneşti, o iniţiativă prin care a creat o reţea de vânzare directă.

ROACluj reprezintă o inițiativă lansată de un grup de producători din Cluj-Napoca și împrejurimi prin intermediul căreia se propune crearea unei rețele de vânzare directă și consum echitabil pentru hrana produsă local. Producătorii şi consumatorii stabilesc de comun acord date şi locuri în care să se întâlnească şi organizează întâlniri cu vânzare, scrie zf.ro. 

Tipul de vânzare este REKO și reprezintă o alternativă de vânzare directă (înființată în Finlanda~2013) pe bază de precomandă pentru un grup de producători cu valori similar, nefiind confundat cu târguri, piețe agroalimentare sau piețe volante.

Cum cumperi? În primă fază, pe bază de precomandă în online. După ce ai intrat în grup și te hotărăști ce vrei să cumperi, contactezi producătorul și îți dai întâlnire cu el în locațiile fixe anunțate pe grup. Nimic mai simplu!

Întâlnirile au loc săptămânal, în patru locuri diferite din Cluj-Napoca. Spre exemplu, marți sunt în Florești- Parcul Poligonului între orele 15-16 și în cartierul Grigorescu- parcarea Sun între orele 16.30 – 17.30. Joi puteți achiziționa produse tradiționale în parcarea Grand Hotel Italia între orele 15.00 – 16.00 și în parcarea Iulius Mall- Parcarea Personalului între orele 16.30 – 17.30, spun cei de la ROA. 

Comenteaza