Foto Proiecte de reconversie urbană de peste 800 de milioane de euro derulate la Cluj-Napoca

Cel mai important hub economic după București, Cluj-Napoca va beneficia, pe lângă investiții publice în proiecte de infrastructură de peste 4 miliarde de euro, de două proiecte majore de reconversie urbană ce totalizează investiții private de peste 800 de milioane de euro.

În plus, sunt prevăzute și patru proiecte noi de hoteluri de 3* și 4*, cel mai mare volum de dezvoltare hotelieră din România: 600 de noi camere, arată un raport al Romania Property Club (RPC), citat de Forbes

„La Cluj-Napoca, compania Iulius propune un proiect amplu de regenerare urbană, prin intermediul căruia fosta platformă industrială Carbochim va fi reconvertită și transformată într-un ansamblu mixed-use. Este o investiție care depășește jumătate de miliard de euro. Investiția este aliniată strategiei generale de dezvoltare urbană a orașului și va oferi Clujului 14 hectare care acum sunt de tip industrial și inactive”, a declarat Sorin Guttman, Project Manager, Proiect de regenerare urbană – Platforma Carbochim. 

Și investitorul sud-african Prime Kapital are în plan, pe o suprafață de 17 hectare, dezvoltarea unui centru comercial de aproximativ 75.000 mp închiriabili, a unui complex rezidențial cu aproximativ 1.400 de apartamente și a unei componente de birouri cu peste 49.000 mp. Investiția este estimată la peste 330 de milioane de euro.

Clujul reprezintă una dintre cele mai dinamice regiuni din țară, lider al zonei de Centru-Vest, cu o populație de 679.000 de locuitori, din care 287.000 locuiesc în Cluj-Napoca. Aproape două treimi din locuitorii județului trăiesc în mediul urban, în timp ce media națională este mai mică cu 10%. Un nivel mai ridicat de urbanizare indică în general un semn al dezvoltării economice. Cu o valoare a PIB-ului pe cap de locuitor de 15.801 euro, Clujul are al doilea cel mai înalt nivel din țară. Anul trecut, BERD și-a deschis primul birou regional la Cluj-Napoca, o dovadă a importanței orașului și a potențialului său.

Comenteaza