Acestea sunt cele mai importante 5 jocuri din circuitul mondial de eSports

Acestea sunt cele mai importante 5 jocuri din circuitul mondial de eSports

În ultimii ani, pariurile sportive tradiționale au devenit din ce în ce mai populare în rândul pasionaților de sport, mulți participând la această formă de jocuri de noroc pentru a duce la un nivel superior emoțiile trăite în timpul meciurilor. 

Fenomenul a deschis calea pentru o nouă formă de pariuri, care a câștigat rapid fani. Este vorba despre pariurile pe Esports. Sporturile electronice sunt jocurile video competitive, în care jucătorii concurează unul împotriva celuilalt. Iată care sunt cele mai importante 5 jocuri din circuitul mondial de eSports, regăsite și în oferta Netbet:

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike face parte din gama de jocuri First Person Shooter (FPS). Jocul pune față în față două echipe alcătuite din cinci jucători. Una este echipa teroriștilor, iar cealaltă a polițiștilor. Fiecare jucător vede pe ecran câmpul vizual al personajului pe care îl manevrează. 

Rolul teroriștilor este să ajungă în într-o zonă a hărții unde se poate planta bomba, în timp ce polițiștii trebuie să împiedice plantarea bombei sau, dacă nu reușesc, să o dezamorseze în secundele acordate. În funcție de anvergura competiției un meci are până la trei hărți. Echipele interpretează alternativ rolul teroriștilor și polițiștilor.

Dota 2

Acestea sunt cele mai importante 5 jocuri din circuitul mondial de eSports

DOTA 2 (Defense of the Ancients 2) este un joc de tipul MOBA (multiplayer online battle arena) lansat în 2013. Ca și „Counter Strike”, se joacă în două echipe de câte cinci, unde fiecare jucător controlează câte un personaj.

Obiectivul fiecărei echipe este acela de a își apăra propria bază și, în același timp, de a avansa spre baza adversă. Jocul se termină atunci când este distrus ”Ancient”-ul echipei adverse, care este o structură mare localizată în baza acesteia. Pentru a ajunge la Ancient, pe traseu trebuie distruse cât mai multe turnuri ale inamicilor.

Pe parcursul jocului, jucătorii pot cumpăra diferite item-uri cu care pot îmbunătăți eroul lor pentru a-i crește capacitățile de luptă sau de vindecare. Din meci iese învingătoare echipa care ajunge prima la două hărți câștigate.

League of Legends

Acestea sunt cele mai importante 5 jocuri din circuitul mondial de eSports

League of Legends (sau pe scurt LoL) este tot un joc de tipul MOBA (multiplayer online battle arena). Obiectivul fiecărei echipe este acela de a își apăra propria bază, în timp ce încearcă să distrugă „Nexus” adversarilor, care este o structură din interiorul bazei acestora. Distrugerea turnurilor inamice este un obiectiv secundar. Și în LoL există tot o singură hartă, iar sistemul meciurilor este „cel mai bun din 3”, sau „cel mai bun din 5”, în funcție de importanța competiției.

Cu banii strânși pe hartă din omorârea monștrilor, minionilor sau inamicilor, jucătorii pot achiziționa pentru eroul lor diferite capacități care să îi crească skill-ul la diferite capitole (putere de distrugere, magie, rezistență la magie, viață totală etc).

Overwatch

Acestea sunt cele mai importante 5 jocuri din circuitul mondial de eSports

Overwatch este un joc de împușcături multiplayer la persoana întâi. Se joacă în două echipe de șase, fiecare jucător selectând dintr-o listă de personaje, cunoscute sub numele de „eroi”, cu abilități unice. Eroul poate fi schimbat pe parcursul unui meci, producătorul venind cu ceva nou față de celelalte jocuri, prin această caracteristică.

În total, sunt 21 de eroi, distribuiți în patru categorii: Offense, Defense, Support and Tank. Eroii ofensivi se mișcă de obicei și atacă repede, dar au un nivel scăzut general al capacităților defensive. De cealaltă parte, eroii de apărare sunt mai rezistenți. Eroii de sprijin au capacitatea de a oferi vindecarea sau creșterea vitezei eroilor coechipieri. Eroii Tank au armuri și viață care le permit să suporte daune majore și, de asemenea, ajută la protejarea coechipierilor.

Valorant

Acestea sunt cele mai importante 5 jocuri din circuitul mondial de eSports

Valorant este un joc shooter tactic cu eroi la persoana întâi, bazat pe echipe. Jucătorii joacă rolul unor agenți, personaje ce reprezintă mai multe țări și culturi din întreaga lume. În modul de joc principal, jucătorii sunt împărțiți în echipe de câte cinci care fie atacă, fie se apără. 

Agenții au abilități unice, care se îmbunătățesc pe parcurs, în funcție de performanțe. Fiecare începe runda cu un pistol clasic. Alte arme și abilități pot fi achiziționate folosind fondurile acordate în funcție de rezultatul rundei precedente, de orice ucidere și de orice obiectiv îndeplinit. Armele primare sunt pistoale-mitralieră, puști, mitraliere, puști de asalt și puști cu lunetă, în timp ce armele secundare sunt armele albe.

Comenteaza