Allied Engineers – un jucător important pe piața de inginerie din România

Allied Engineers – un jucător important pe piața de inginerie din România

Allied Engineers, una dintre cele mai importante companii de proiectare în construcții din România, cu prezență în toate regiunile țării, inclusiv în Cluj-Napoca, deține un portofoliu extins de proiecte private și publice în cele mai diverse domenii ale industriei – comercial, rezidențial, industrial, retail, logistic, energetic etc.

În cei 20 de ani de activitate, Allied Engineers a proiectat peste 4 milioane de metri pătrați în peste 500 proiecte de construcții livrate, reprezentând investiții ce depăşesc 4 miliarde de euro.

Compania și-a consolidat poziția prin profesionalism și abilitatea de a oferi servicii de proiectare performante în domenii în care obiectivul de optimizare este esențial, iar rentabilitatea investițiilor este puternic influențată de calitatea proiectului. 

„Am crescut în această industrie oferind de fiecare dată seriozitate în realizarea proiectelor şi atenție pentru bugetul investiției. Cunoaștem în detaliu cele mai noi reglementări tehnice din domeniu. Totodată, ținem pasul cu dezvoltarea industriei și venim cu idei inovatoare și soluții tehnice inteligente. Toate aceste «ingrediente» ne-au ajutat să câștigăm încrederea partenerilor noștri și să construim relații de business pe termen lung”, a declarat Mihai Dragomir, Managing Partner Allied Engineers. 

Portofoliu de proiecte diversificat pe toate domeniile importante ale industriei

Compania are în prezent, în fază de proiectare sau execuție avansată, o serie de proiecte rezidențiale majore amplasate în Bucureşti: One Lake District, One Peninsula, One High District, Quartier Azuga și One Lake Club. Tot în lucru se află proiectul Glenwood Estate – un cartier de vile high-end în Ilfov, precum și alte proiecte rezidențiale mari în diferite orașe din țară.

Două proiecte importante de retail la care a lucrat Allied Engineers sunt: Mega Mall Craiova, una dintre cele mai importante investiții de acest fel din România, la ora actuală, și magazinul Ikea Timișoara.

Extinderea Mega Mall, un alt proiect în derulare, este un complex cu funcțiune mixtă ce va include două clădiri, dintre care una va fi un turn rezidențial cu peste douăzeci de niveluri. În fază premergătoare a execuției se mai află și One Cotroceni Towers – proiect uriaș, preponderent rezidențial, cu câteva turnuri cu o înălțime impresionantă. Acestea vor fi, practic, cele mai înalte clădiri rezidențiale din București.

Dintre proiectele de reconversie funcțională a clădirilor-monument, merită menționate două proiecte cu o complexitate deosebită, aflate în faze avansate de execuție: ONE Gallery, care va transforma fosta Hală Ford din București (construită în anul 1935) într-o clădire cu spații multifuncționale, precum și proiectul Corinthia Grand Hotel du Boulevard Bucharest, care va readuce vechea clădire Grand Hotel du Boulevard (construită în anul 1873) la funcțiunea inițială de hotel.

Cele mai importante proiecte industriale din portofoliul Allied Engineers includ: La Lorraine Bakery Câmpia Turzii, Fabrica de rulmenți Timken Ploieşti, Fabrica de rulmenți NTN-SNR Sibiu, Procter & Gamble Urlați – Orange Factory, Liberty Galați.

În acest an, Allied Engineers şi-a extins prezența de peste un deceniu în sectorul energiei regenerabile cu o serie de proiecte mari, care depășesc 1,5 GW în puterea totală instalată (proiecte de parcuri eoline și fotovoltaice, centrale electrice cu ciclu combinat), nu numai în țară, ci și în afara granițelor – proiecte care se vor desfășura pe parcursul mai multor ani.

Compania proiectează clădiri în care oamenii pot trăi și lucra în deplină siguranță

Allied Engineers este cunoscută în piață pentru capacitatea de a dezvolta rapid concepte structurale curajoase și sigure, economice, cu cantități și costuri estimate corect încă din faza de concept. Compania şi-a îmbunătățit continuu procedurile de proiectare, aliniindu-se de la început cu cele mai moderne și avansate practici inginerești şi tehnologii digitale. În domeniul proiectării industriale, de exemplu, Allied Engineers este printre primele companii din România care au utilizat BIM 3D, multidisciplinar, pentru proiecte industriale complexe.

Majoritatea proiectelor în care este implicată compania Allied Engineers sunt inovatoare ca arhitectură și design, iar fiecare provocare arhitecturală vine la pachet și cu provocări de inginerie solicitante, pentru care trebuie identificate soluții viabile. De menționat aici sunt proiectele cu acoperișuri cu deschidere liberă de peste 120 de metri sau clădirile proiectate cu înălțime de peste 120 de metri, acestea fiind provocări structurale ce necesită soluții de proiectare deosebite.

„Ne preocupă, înainte de toate, siguranța construcțiilor la care lucrăm. Cu o echipă extrem de coagulată de peste 60 de specialiști experimentați, aducând împreună arhitecți, structuriști, instalatori, drumari și alții, dublată de folosirea soluțiilor digitale – unde noi am fost chiar pionieri –, asigurăm o coordonare corectă și eficientă a întregii activității de proiectare. Pe scurt, datorită experienței noastre îndelungate, care ne permite să plecăm la drum din start într-o direcție corectă și cu soluții pe care le stăpânim foarte bine, reușim să eficientizăm în general cu peste 20% costurile alocate proiectului”, spune Mihai Dragomir.

Misiunea Allied Engineers este să fie alături de clienții ce-și propun să ridice construcții complexe, de înaltă calitate și durabile, în care oamenii pot trăi și lucra în deplină siguranță. Prin inginerie avansată și tehnologie digitală de vârf, compania răspunde nevoilor celor mai complexe proiecte de construcții și se asigură întotdeauna că maximizează valoarea oferită clienților și partenerilor. 

Date de contact: Telefon: 021 224 1288 Email: office@alliedengineers.ro Site: www.alliedengineers.ro  

Comenteaza