Băile Cojocna, litoralul clujenilor. Tot ce trebuie sa stii pentru vara lui 2021

Temperatura apei este una neașteptat de bună! Lac 1 – 36 de grade C, Lac 2 (Toroc) – 33 de grade C. Orar: zilnic 8:00-21:00.

Baile Cojocna sunt in prim-planul destinatiilor de petrecere a timpului liber din judet in aceste zile, mai cu sema pentru a domoli efectele caniculei din ultimele saptamani.

Acesul spre bai si spre comuna Cojocna este intr-un proces de modernizare, covorul asfaltic fiind deja finalizat pe portiunea Ceanu Mare-Iuriul de Campie-Cojocna, urmand a se finaliza in urmatoarele saptamani si pe restul traseului pana in Apahida.  “Avem promisiuni pentru finalizarea cat mai urgenta a modernizarii drumului de acces, chiar e cuprins în proiectul Consiliului Județean Cluj", a precizat Liviu Bojan, administrator al societății Băi Cojocna. 

Potențialii clienți au fost mutumiti de mărirea pontonului din incinta complexului. S-au refacut instalatiile de incalzire a apei din bazine, s-au construit instalatii pentru dusuri incalzite, s-a refacut pavimentul si plaja precum si mobilierul de exterior din statiune.

În iarnă, aici a fost reactivat bazinul interior, cu apă caldă, cel exterior deschizandu-se inca din luna iunie. Bazinul cald, cu apă la 35 de grade, a fost redeschis din 1 februarie, cu o capacitate de funcționare de maximum 30% și cu programare în weekend-uri. In perioada verii bazinul interior a intrat intr-un proces de renovare totala, asteptandiu-si clientii odata cu debutul sezonului rece.

Biletele pentru bazinele exterioare si lacuri costă 20 de lei pentru adulți  si 15 lei pentru copii, rezervarea unui sezlong se face pentru 10 lei iar un meniu traditional se poate servi pentru doar 22 de lei. Un amanunt important e faptul ca accesul se face fara rezervare prealabila, fiind suficiente locuri pentru toata lumea.

Băile Cojocna sunt o stațiune balneo-climaterică aflată în comuna din județul Cluj. Stațiunea se află pe versantul stâng al pârâului Valea Sărată, la o altitudine de 340 m. În zonă au existat încă din timpul ocupației romane exploatări de sare, pe locul cărora au fost amenajate mai multe băi calde.

Deasupra ocnelor părăsite ale minelor de sare atestate documentar din sec. XII și folosite din perioada romană până în Evul Mediu s-au format mai multe lacuri saline. Minele s-au transformat în lacuri saline, iar apa acestora a dobândit proprietăți terapeutice. Două dintre ele, Toroc și Lacul Mare, au fost transformate în băi, frecventate mai ales în timpul verii.

În afară de agrement, băile sunt indicate pentru tratarea afecțiunilor reumatismale (artroze, poliartroze, spondiloze, tendinoze), endocrine și ginecologice. Lacul Mare, supranumit și Lacul Băilor, are o salinitate de 109,8 g/l măsurată în timpul verii la suprafața apei. 

Comenteaza