Bursa de Valori București a lansat cea de-a cincea ediție a programului Made in Romania dedicată antreprenorilor din țară

Bursa de Valori București a lansat cea de-a cincea ediție a programului Made in Romania dedicată antreprenorilor din țară

Cea de-a cincea ediție Made in Romania, program fanion al Bursei de Valori București (BVB), pentru dezvoltarea și promovarea mediului antreprenorial românesc se află în plină desfășurare.

Proiectul se derulează sub sloganul “Conectăm capitalul cu ideile” și are scopul de a construi un ecosistem al cărui nucleu este BVB, un cadru în care antreprenorii locali au ocazia de a-și promova, respectiv dezvolta afacerile și de a lua contact cu investitorii activi pe piața locală, utilizând o platformă tehnologică modernă.

Programul Made in Romania este structurat în 4 etape importante. În perioada 29 martie – 31 mai va avea loc nominalizarea companiilor, urmată de 1- 30 iunie în care vor fi selectate cele 50 de companii semifinaliste. Începând cu 1 iulie și până la finalul lunii (31 iulie) publicul va putea vota compania pe care o susține, pentru ca mai apoi,  începând cu 2 august să aibă loc întâlnirea juriului pentru selectarea celor 12 companii finaliste.  

Ulterior, în luna septembrie, va avea loc Gala de premiere a finaliștilor Made in Romania, iar în perioada octombrie – noiembrie se vor susține workshop-uri Made in Romania, urmând ca în martie 2023 să aibă loc lansarea cărții dedicate finaliștilor care va marca încheierea ediției a V-a și anunțarea ediției a VI-a.

Companiile trebuie să îndeplinească o serie de condiții pentru intrarea în program și anume: să aibă acționariat românesc în procent de 51%, să nu fie subsidiare ale unei companii străine și să nu fie în proces de listare a acțiunilor sau obligațiunilor. Pot fi nominalizate companii de toate dimensiunile, start-up (cu minim 3 ani de activitate sau minim 250.000 euro cifră de afaceri), IMM și Corporate (minim 50 mil. euro cifră de afaceri) și din toate industriile sau domeniile de activitate.

Anul 2022 vine cu o schimbare importantă în regulile programului și anume trimiterea în finală a unui număr de 3 companii prin votul publicului.

De ce să-ți înscrii compania în programul Made in Romania

Beneficiile programului sunt multiple, de la participarea în cadrul workshop-urilor și webinariilor dedicate companiilor semifinaliste și finaliste, până la intrarea acestora pe “radarele” unor potențiali investitori și parteneri de business. De asemenea, tot la capitolul beneficii intră accesul la seminarii gratuite dedicate angajaților companiilor finaliste și participarea la evenimente pentru top management. Mai mult decât atât, companiile se bucură de promovarea extinsă atât pe întreg parcursul ediției, cât și prin apariția lor în cartea „Made in Romania: 15 companii pentru creșterea economiei românești și poveștile lor de succes”.

Cei interesați să își nominalizeze compania în proiectul Made in Romania o pot face în doar 4 pași pe site-ul proiectului, investingromania.com: 1. Creare cont; 2. Validare adresă de email; 3. Completare profil „Companie” și 4. Salvare profil. La acest pas apare un pop-up care întreabă vizitatorii dacă doresc și nominalizarea în program, iar aceștia pot răspunde printr-un simplu click pe butonul „Da”. Recomandarea companiei locale se face ulterior la secțiunea „Nominalizare - Propune o companie”.

După încheierea etapei de nominalizare, în iunie 2022, membrii Comitetului de Nominalizare vor selecta 50 de companii, care vor putea fi ulterior votate. Publicul larg va alege primele 3 finaliste care, împreună cu cele 12 companii selectate de Juriul Made in Romania vor fi anunțate oficial în cadrul Galei Made in Romania.

În cei 4 ani în care a fost derulat proiectul lansat de Bursa de Valori București, peste 900 de companii au fost nominalizate, 318 dintre acestea doar anul trecut. Cele 50 de companii semifinaliste au primit, în total, peste 9.000 de voturi din partea publicului. De asemenea, în contextul pandemic, anul trecut a fost lansată platforma www.investingromania.com, astfel BVB a transformat programul Made in Romania într-unul complet digitalizat, care oferă posibilitatea conectării directe a antreprenorilor cu investitori și consultanți, precum și cu alți antreprenori înregistrați în platformă.

Știi o companie locală cu o poveste impresionantă sau poate chiar business-ul tău are o poveste remarcabilă? Intră pe investingromania.com și nominalizează acum compania.

 

Comenteaza