Ce saltea e mai potrivită pentru tine și cum să o alegi

Ce saltea e mai potrivită pentru tine și cum să o alegi

Sunteți în căutarea unei saltele noi, precum o saltea Prestige? Dar pe care să o alegeți? Dacă sunteți rătăcit în căutarea dumneavoastră, ați ajuns la locul potrivit.

Alegerea saltelei este foarte importantă pentru sănătatea dumneavoastră. Pentru a vă asigura că faceți alegerea corectă, descoperiți cele mai importante criterii de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți saltele, precum saltele Prestige. Dacă urmați sfaturile din acest ghid, vă veți bucura de nopți lungi și odihnitoare de somn.

1. Forma corpului și suport

Primul criteriu pentru alegerea unei saltele Prestige, de exemplu, este morfologia utilizatorului. Într-adevăr, nevoile de asistență sunt diferite în funcție de morfologia utilizatorului. Salteaua nu trebuie să fie nici prea fermă, nici prea moale pentru a menține coloana vertebrală dreaptă și a evita astfel durerile de spate. Pentru persoanele cu probleme de spate, se recomandă un suport ferm. Nevoia de fermitate a unei saltele Prestige variază în funcție de constituția individului.

Dacă dormiți cu încă o persoană, trebuie să luați în considerare cea mai mare fermitate în funcție de greutatea/înălțimea dumneavoastră. Corpul acceptă o fermitate mai dură decât este necesar, în timp ce nu apreciază un suport "moale", așa că ar trebui să alegeți în funcție de cea mai puternică fermitate a cuplului.

2. Dimensiunea saltelei

Dimensiunea saltelei depinde de înălțimea dumneavoastră și de spațiul de care dispuneți în cameră. Dimensiunea standard pentru o saltea de o persoană este de 90x190 cm. Dacă sunteți înalt, ar trebui să alegeți o lungime de 200 cm. Pentru o saltea Prestige dublă, de exemplu, dimensiunile standard sunt 140x190 și 160x200. Dar există multe dimensiuni disponibile și, de asemenea, posibilitatea de a comanda o saltea la comandă.

Pentru a alege salteaua de dimensiunea potrivită, aceasta trebuie să fie cu cel puțin 15-20 cm mai mare decât persoana care doarme pe ea. Confortul într-un pat este mai mare dacă spațiul de dormit este mai mare.

3. Tehnologia saltelei

Tehnologia sau suspensia unei saltele Prestige, de exemplu, este inima saltelei. Acesta este elementul principal care joacă un rol major în susținerea corpului și a coloanei vertebrale. Există 4 tehnologii diferite: Spumă, latex, arcuri de buzunar și spumă cu memorie. Nu există o tehnologie specifică care să fie superioară alteia, fiecare poate fi cea mai adaptată nevoilor dumneavoastră, totul depinde de așteptările dumneavoastră.

Saltele din spumă: Saltelele din spumă sunt cele mai răspândite pe piață. Acestea se adaptează bine la diferite morfologii. Deoarece materia primă este ieftină, raportul preț/calitate al saltelelor din spumă este ideal. Acest lucru este valabil mai ales pentru bugetele mici sau pentru saltelele pentru copii.

Saltele din latex: Saltelele din latex au o bună ventilație datorită structurii în formă de fagure de miere, ceea ce favorizează igiena. De asemenea, sunt ideale pentru persoanele care suferă de alergii. Acest material non-alergic distruge bacteriile la contact. Celulele din latex sunt atât de fine încât previn, de asemenea, dezvoltarea acarienilor. Salteaua din latex are adesea o durată de viață mai lungă datorită durabilității sale.

Saltele cu arcuri: Cea mai bună caracteristică a arcurilor cu buzunare este independența saltelei. Cu aceste arcuri, mișcările partenerului dumneavoastră, care se mișcă lângă dumneavoastră, nu vor fi simțite. Puteți dormi fără teama de a fi trezit de partenerul dumneavoastră. Arcurile asigură, de asemenea, o ventilație excelentă a saltelei.

Salteaua din spumă cu memorie: O saltea, de exemplu o saltea Prestige din spumă cu memorie se adaptează la corpul tău și la diferitele poziții pe care le adopți în timpul nopții. Prin urmare, oferă un nivel foarte ridicat de confort în timpul somnului, ameliorând astfel punctele de presiune și îmbunătățind circulația sângelui. Această tehnologie este sensibilă la căldură, așa că nu este recomandată dacă aveți tendința de a vă simți cald noaptea. Acest lucru înseamnă că vă mișcați mai puțin în timpul nopții și vă bucurați de un somn mai profund și mai odihnitor.

4. Igiena saltelei

Înainte de a cumpăra o saltea Prestige, de exemplu, ar trebui să verificați dacă aceasta a fost tratată cu un tratament antiacarieni și antibacterian pentru a evita alergiile, astmul sau eczemele.

Etichete
Comenteaza