Iulius Parc – un catalizator între natură și comunitate 

Iulius Parc – un catalizator între natură și comunitate 
Iulius Parc – un catalizator între natură și comunitate 
Iulius Parc – un catalizator între natură și comunitate 
Iulius Parc – un catalizator între natură și comunitate 
Iulius Parc – un catalizator între natură și comunitate 
Iulius Parc – un catalizator între natură și comunitate 
Iulius Parc – un catalizator între natură și comunitate 

Parcurile sunt o parte importantă a reţelei complexe de ecosisteme urbane, oferind locuitorilor spaţiul atât de necesar pentru îmbunătățirea calității vieții, deconectare, socializare și evenimente care aduc împreună comunitatea.

În Cluj-Napoca, unul dintre cele mai îndrăgite astfel de spații verzi este Iulius Parc, iubit în egală măsură de clujeni, care prin intermediul review-urilor oferite pe Google Maps (conform publicației Clubul Copiilor), l-au propulsat pe locul 9 în țară, dar și de organizatorii marilor evenimente din oraș. Lacul, un puzzle extraordinar de vegetație, și variatele activități de la finalul fiecărei săptămâni creează aici un echilibru perfect între om și natură. 

Iulius Parc – un catalizator între natură și comunitate 

În Iulius Parc din proximitatea Iulius Mall Cluj vizitatorii se pot bucura de o adevărată oază de relaxare și fiecare clujean îl iubește pentru o caracteristică anume. Copiii, pentru momentele în care se transformă în lumi magice sub poveștile lor, cei mai în vârstă pentru pauzele de odihnă pe bancă și momentele de socializare, tinerii și adulții pentru plimbările matinale sau nocturne, orele de alergare sau mers cu bicicleta, o ședință foto sau poate un picnic, dar și numeroasele evenimente culturale, sportive, etc. Și organizatorii de evenimente, de care Clujul abundă, îl apreciază, atât pentru locație, cât și pentru infrastructura tehnică bine pusă la punct de către echipa de la Iulius Mall Cluj. „Ne place foarte mult să organizăm evenimente în locația IULIUS din Cluj-Napoca, dar și din restul țării deoarece, pe lângă că sunt niște spații foarte frumoase și îngrijite, sunt locații de referință, cu un vibe potrivit evenimentelor. Totodată, au facilități tehnice unice, iar Iulius Parc este foarte frumos, poziționat lângă un lac și potrivit pentru evenimentele pe care le organizăm.”, spune Constantin Covaliu, General Manager Street Food Festival.

Iulius Parc – un catalizator între natură și comunitate 

Vara, serile de film din Iulius Parc sunt unele dintre cele mai îndrăgite. Pe lângă deja tradiționalul Movie Nights, aici au loc în fiecare an și proiecții în cadrul festivalului TIFF. „Parteneriatul cu Iulius Mall s-a dezvoltat într-un mod organic în ultimii 10 ani și am reușit de la an la an să explorăm noi idei și limite. Este un parteneriat care s-a transformat într-o prietenie benefică ambelor părți, iar mândria noastră cea mai mare este că am reușit să «contaminăm» Iulius Parc cu filme. Astfel, Iulius Mall a reușit să multiplice energia TIFF pe parcursul unei întregi veri și astăzi a ajuns la cea de-a șasea ediție a proiectului «Movie Nights». Este absolut o bucurie să vezi ecranul luminat și oamenii cum merg la film în Iulius Parc și toate acestea dintr-un parteneriat transformat în tradiție și prietenie.”, completează Cristian Hordilă, Președinte TIFF.

O vară cu teatru și film, în Iulius Parc

În ultimii ani, și spațiile de spectacol s-au diversificat, iar circuitele de distribuție au devenit tot mai complexe pentru a putea face față noilor formule teatrale, dar și pentru a satisface un public din ce în ce mai doritor de experiențe și alternative diverse de petrecere a timpului liber. Astfel: „vara lui 2023 vine la Iulius Mall cu o serie de evenimente tentante, activități care să contureze publicului liber, cu viziune, cea mai frumoasă și autentică experiență. Și pentru că împărtășim aceleași obiective comune -  furnizarea de experiențe noi sau inițiative atractive, interesul pentru zona specifică teatrului, adaptarea programului la procesul de dezvoltare personală și culturală, facilitând educația la scară colectivă -  compania de teatru independent «AnimaArt» va însufleți atmosfera în Iulius Parc, în luna august. Va aduce culoare, entuziasm și energie bună micilor spectatori, dar și adulților, cu patru reprezentații din repertoriul său: «Cei trei purceluși», «Punguța cu doi bani», «Muzicanții din Bremen» și «Scufița Roșie».”, adaugă Dana Bonțidean, Președinte Animart.

Iulius Parc – un catalizator între natură și comunitate 

Tot despre proiecțiile de film își amintește cu drag și Raluca Mateiu, Responsabil Cultură și Comunicare Très Court: „Iulius Parc a găzduit în ultimii doi ani, la început de iunie, proiecțiile Festivalului Internațional de foarte scurt metraj Très Court, organizat de Institutul Francez din Cluj-Napoca. Odată cu lăsarea serii, zeci de filme de maximum 4 minute s-au succedat pe ecranul gigantic instalat în aer liber. Așezați confortabil pe șezlonguri sau pe păturici, spectatorii s-au bucurat de filme de ficțiune, animații sau documentare venite din toate colțurile lumii, în decorul verde al Iulius Parc.”.

Iulius Parc găzduiește singurul triatlon de mindfulness din lume 

Însă, evenimentele din Iulius Parc fac parte și din sfera muzicală, de food, expoziții inedite (dinozauri, instalații spectaculoase de lumină) și sportivă. „Interacțiunea noastră cu echipa Iulius a avut loc în 2014, odată cu primul eveniment The Color Run din Cluj-Napoca. Și în urma colaborării noastre excepționale am decis că zona de eveniment pentru Wanderlust 108 (singurul triatlon de mindfulness din lume) din Cluj-Napoa să fie Iulius Parc. Evenimentul nostru este adresat tuturor iubitorilor de mișcare, indiferent de nivelul de experiență, iar clasele principale ale triatlonului sunt yoga, fitness și meditație. Astfel, lacul, pontoanele și spațiile verzi excepțional îngrijite din parc reprezintă locația ideală pentru a desfășura acest tip de activități. În 2023, am organizat cea de-a doua ediție Wanderlust 108, iar feedback-ul participanților a fost unul pozitiv în ceea ce privește locația: de la ușurința de a ajunge în zona de eveniment, la ambianță și conectarea la natură, aproape de centrul orașului”, spune Raluca Cristia, Event Manager Wanderlust.

Iulius Parc – un catalizator între natură și comunitate 

Investiții în modernizarea parcului

De 10 ani, Iulius Parc este o parte vie din oraş, care a adus împreună natura, comunitatea şi creativitatea. Un spațiu ce reunește peste 400 de arbori maturi, 18.000 de arbuști și peste 10.000 de metri pătrați de gazon special, și care la finalul anului trecut a beneficiat de lucrări de modernizare. Investiția iniţială făcută de compania IULIUS în Iulius Parc, care se întinde  pe trei hectare, a fost de peste două milioane de euro.

Comenteaza