Foto Liceul Teoretic „Elf", prima școală din cartierul clujean Bună Ziua

Începând de luni, 7 martie 2022, prima școală din Bună Ziua, unul dintre cele mai moderne cartiere din Cluj-Napoca, și-a deschis porțile.

Este vorba despre noul sediu al Liceului Teoretic „Elf", cea mai mare instituție de învățământ privat din România, cu o tradiție de peste 25 de ani.

„Mutarea gimnaziului și liceului în acest spațiu reprezintă un pas important pentru școala noastră și sperăm ca entuziasmul de a găsi cele mai bune soluții pentru învățământul clujean, să ne rămână alături mereu'', a declarat Ana Câmpean, directorul executiv al Liceului Teoretic „Elf".

La inaugurarea noii școli au participat elevii, profesorii și părinții din comunitatea „Elf", reprezentanți ai Inspectoratul Școlar Județean Cluj, arhitectul și patronii clădirii.

''Vă simțim aproape și e foarte bine că suntem o comunitate reală. Dragi elevi, totul este pentru voi. Munca noastră, a tututor adulților o dedicăm zilnic realizării voatre, protecției, siguranței și menținerii stării voastre de bine.'', a declarat Mariana Pop, director adjunct al Liceului Teoretic „Elf".

Clădirea de 8 nivele, deținută de dezvoltatorul imobiliar Gighibanda (Emil Petrean și Ionel Năstasă) și concepută de arhitect Laura Bojescu, este situată la numărul 35D, fiind dedicată învățământului gimnazial și liceal. Imobilul cuprinde 20 de săli de clasă, multiple laboratoare și ateliereși poate acomoda până la 600 de elevi și cadre didactice.

Etajele 1-4 sunt destinate învățământului, compartimentate în 4-5 săli de clasă pe etaj, spațiu de relaxare în pauze, secretariat, laboratoare, ateliere, cabinet psihologic, bibliotecă, sală de lectură și sală profesorală. Fiecare nivel este dotat cu o zonă de anexe cu grupuri sanitare și acces pentru persoanele cu dizabilități. Nivelurile comunică între ele printr-un gol interior. Etajul 5 și supanta sunt destinate activităților fizice, fiind dotate cu grupuri sanitare, vestiare, sală de activități, birou, teren de sport și terasă acoperită.

Accesul la noua școală se face atât din strada Bună Ziua, cât și din strada Mozart, pe latura nordică. Clădirea dispune de 38 de locuri de parcare.

Etichete
Comenteaza