Foto Novogyn a inaugurat Centrul Medical pentru Sănătatea Femeii și a Copilului

Novogyn, spitalul privat de obstetrică și ginecologie din Cluj-Napoca, a inaugurat vineri, 14 ianuarie 2022, Centrul Medical pentru Sănătatea Femeii și a Copilului, care pune la dispoziția doamnelor și copiilor servicii medicale integrate într-un ambulatoriu multidisciplinar.

Noul centru, situat în zona Piața Cipariu, pe strada Dostoievski, nr. 16, include 8 domenii de specialitate medico-chirurgicale și imagistice, desfășurate în 6 cabinete pentru obstetrică-ginecologie, hematologie, dermatologie, endocrinologie, senologie imagistică, diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, pediatrie și ecografie șold și o sală de tratament. Centrul este dotat cu ecografe performante și echipamente medicale de ultimă generație, care oferă medicilor posibilitatea unui diagnostic și a unor monitorizări de înaltă acuratețe.

“Dispunem de 6 cabinete pentru 8 specialități medicale, dotate cu aparatură modernă, de ultimă generație. Centrul s-a născut ca o necesitate de a răspunde pacientelor noastre în specialități conexe cu obstetrica-ginecologia. Complexitatea și diversitatea cazurilor care s-au adresat Spitalului Novogyn ne-au demonstrat în repetate rânduri că afecțiunile multiple, care depășesc granițele specialității Obstetrică-Ginecologie, impun o abordare multidisciplinară. Ne-am dorit să putem trata toate aceste patologii”, a declarat dr. Mihăilă Sbîrciu, medic primar obstetrică-ginecologie și manager Centrul Medical Novogyn.

“Este un concept nou, multidisciplinar, pentru a statisface accesul pacientelor noastre la servicii medicale complexe, nu doar pe partea de Obstetrică-Ginecologie, ci și în celelalte specialități conexe, cum ar fi ecografia de sân, hematologie, democrație, iar pentru copii de pediatrie și ecografii de șold”, precizează Șef Lucrări dr. Mihaela Oancea, medic primar obstetrică-ginecologie.

Echipa Novogyn este formată din peste 35 de medici medici primari și specialiști cu renume din Cluj-Napoca, asistente și personal de suport.

“Acest concept de Sănătate a Femeii nu este un concept nou. L-am avut permanent în minte, ne-a preocupat de mult. L-am realizat în momentul de față, pentru că ”ne-a ajuns cuțitul la os”. Acum 8 ani, când am deschis spitalul Novogyn, eram 4 medici, cu 3 cabinete și o sală de nașteri. Între timp am crescut foarte mult și era oarecum firesc să căutăm o supapă să putem să îi promovăm și pe cei tineri. Sunt foarte valoroși și trebuie să le onorăm și promovăm sacrificiul, pentru că mulți dintre ei au stat mult în afara țarii pentru a învăța niște concepte și niște intervenții chirurgicale, pe care doresc să le implementeze în România și le mulțumim că s-au întors aici. Pe viitor, dorim să ne extindem și pe partea de intervenții chirurgicale”, a punctat Conf. Dr. Răzvan Ciortea, medic primar obstetrică-ginecologie.

“Faptul că această clădire a fost construită de un părinte pentru copiii lui o face să fie un loc binecuvântat. Cu siguranță s-a pus foarte mult suflet în această clădire și noi, cei care vom lucra aici, avem această datorie morală să nu dezamăgim pe cei care au pus foarte mult suflet. De asemenea, aici vor lucra tinerii care, pe viitor, ne vor înlocui pe noi, seniorii de acum, tineri promițători, noua generație de medici specialiști”, a conchis prof. univ. Dr. Dan Mihu, medic primar Obstetrică-Ginecologie.

Centrul Medical pentru Sănătatea Femeii Novogyn este situat într-o clădire nouă, cu finisaje premium, ultramoderne, în care funcționează și centrul stomatologic Apo Medical. Acesta este deschis publicului de luni până vineri, între orele 8-21 și sâmbătă, între orele 9-14. Pentru programări, pacienții pot accesa următoarele numere de telefon 0743 216 522 / 0743 216 523, sau pot face programări online, prin intermediul siteului novogyn.ro/programari/.

Comenteaza