Foto P Proceduri oftalmologice în premieră în Transilvania la clinica “Dr.Holhoș” din Cluj-Napoca

Cea mai nouă clinică din rețeaua “Dr.Holhoș”, inaugurată recent la Cluj-Napoca, aduce două proceduri oftalmologice în premieră în Transilvania. Este vorba despre tehnologia laser SMILE PRO și operația laser Presbyond pentru presbiopie (prezbitism).

Tehnologia lansată anul trecut la nivel mondial, tehnologia SMILE PRO, aduce beneficii noi pentru pacient și medic: permite realizarea de operații și pentru dioptriile cu + (hipermetropie), și poate realiza operațiile în doar 7 secunde. Aparatul Zeiss Visumax 800, care realizează aceste operații, este cea mai avansată dotare laser la ora actuală.

Tot o premieră este și operația Presbyond. Aceasta este destinată corectării presbiopiei sau prezbitismului, afecțiune care se instalează odată cu înaintarea în vârstă. În lume, Presbyond este în prezent cel mai rapid și mai eficace tratament cu laser pentru pacienții cu acest diagnostic, fiind singura intervenție chirurgicală cu laser destinată persoanelor în vârstă de peste 40 de ani. Operația Presbyond va fi disponibilă în premieră pentru pacienții din Cluj și din județele învecinate. Anterior, clinica „Dr. Holhoș” din Sibiu era singura din întreaga regiune a Transilvaniei unde se putea realiza această intervenție. Până acum, peste 75.000 de persoane au fost tratate în clinicile rețelei, doctorul Teodor Holhoș realizând câteva mii de operații.

“Eu fac aceste operații în domeniul oftalmologiei de peste 10 ani. Mă simt norocos că fac ceea ce îmi place. Fac de la cele mai complexe operații, cele de retină care necesită o abordare chirurgicală foarte sofisticată și care pot dura până la 2 ore (dezlipire de retină, găuri maculare, etc.), până la cele de cataractă, schimbare de cristalin și care durează 3 minute, iar pacienții post scăpa de ochelari (și la distanță, intermediar sau aproape). Am mers mai departe pe chirurgia refractivă, unde tehnologia face mare parte din muncă: operațiile laser din sfera corneei. În premieră, o să avem în Transilvania un aparat care poată să facă o operație în 7 secunde. Acest aparat s-a lansat acum câteva luni, și va fi disponibil în curând la noi în clinică. Operația SMILE PRO se poate realiza chiar și la dioptrii cu plus, pentru hipermetropie, dar și pentru astigmatism, miopie, fiind minim invazivă. Rezultatele sunt spectaculoase”, a declarat Dr. Teodor Holhoș, care a urmat studiile și rezidențiatul Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, având la activ numeroase stagii de practică în Statele Unite ale Americii, Elveția, Germania și Franța.

Clinica asigură și o gamă completă de investigații de specialitate, realizate cu aparatură de ultimă generație, de la investigații în domeniul chirurgiei refractive, la laser diabet, laser cataractă secundară, investigații glaucom, câmp vizual computerizat, tomograf de nerv optic (OCT), tomograf de retină (OCT), ecografie oculară, biometrie și autorefractometrie non-contact Plusoptix, pentru copii, precum și terapie VTS, pentru a trata ambliopia (ochiul leneș) la copii. Lista completă de investigații și proceduri poate fi consultată pe www.drholhos.ro.

“Această clinică este una de suflet, pentru că noi ne-am întors după 8 ani și jumătate în orașul Cluj Napoca. Tatăl meu și bunicii mei sunt de aici, atât eu cât și soțul meu ne-am definitivat studiile aici. Nu pot să spun decât că suntem extrem de bucuroși că am revenit acasă. Clinica noastră este dotată cu aparate de ultimă generație, vom avea și aparate în premieră națională. Avem și aparate pe care o să le folosim în premieră în Transilvania.Vom avea și servicii de optică, de prescriere de dioptrii. Din acest punct de vedere, avem o gamă largă de rame și lentile, cele mai bune pe care le putem găsi la ora actuală pe piață. Avem și servicii de specialitate în domeniul oftalmopediatriei, iar în curând vom lucra și cu Casa de Asigurări de Sănătate, astfel încât pacienții să poată veni cu trimitere de la medicul de familie și să beneficieze de servicii de consultație în mod gratuit”, a declarat Andra Holhoș, membru fondator și director al rețelei Dr. Holhoș.

Clinica „Dr. Holhoș” Cluj-Napoca se află pe strada Între Lacuri, la nr. 30A, și este deschisă între luni și vineri între orele 8:00 și 18:30, iar sâmbăta între orele 10:00 și 14:00. Accesul pacienților se face în conformitate cu normele de siguranță sanitară în vigoare în prezent. Pentru programări, pacienții sunt rugați să contacteze clinica la numărul de telefon 0790 048 427.

Prima clinică „Dr. Holhoș” s-a deschis la Alba Iulia în anul 2011, iar rețeaua „Dr. Holhoș” numără în prezent cinci clinici de specialitate în Alba Iulia, Turda, Mediaș, Sibiu și Cluj-Napoca, precum și 12 cabinete de optică medicală, în județele Alba, Cluj, Sibiu și Mureș.
 

Comenteaza