Service de curățare a filtrelor DPF. Este profitabilă această afacere?

Service de curățare a filtrelor DPF. Este profitabilă această afacere?

Lupta împotriva emisiilor excesive de gaze de eșapament în Europa și schimbarea reglementărilor privind utilizarea vehiculelor diesel au dus la apariția serviciului de curățare a filtrelor DPF de la autoturisme, camioane și autobuze.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

 În plus, milioanele de vehicule înregistrate în România ilustrează dimensiunea pieței și indică, de asemenea, noi oportunități de afaceri. Merită să profitați de ocazie pentru a deschide un service de curățare a filtrelor DPF?

Creșterea cererii pentru serviciile de curățare

Se datorează în principal faptului că un număr mare de vehicule care circulă pe drumurile românești sunt echipate cu motoare diesel. Din acest motiv, firmele nou-înființate care oferă servicii de curățare a filtrelor de particule nu se vor plânge de lipsa clienților. În plus, modificările  reglementărilor juridice, controalele rutiere în întreaga Europă și amenzile ridicate descurajează din ce în ce mai mult proprietarii de vehicule să elimine în mod ilegal filtrele de particule, ceea ce anterior era o soluție destul de comună în cazul unui DPF înfundat.


Noi oportunități de afaceri și rentabilitatea rapidă a investiției


La serviciile firmelor care oferă curățarea filtrelor de particule apelează cel mai des proprietarii atelierelor de reparații auto, precum și clienții individuali. Această tendință se schimbă, deoarece președinții companiilor de transport și ale companiilor locale de transport iau tot mai în serios problema standardelor privind emisiile de gaze de eșapament și decid să folosească acest tip de serviciu pentru a îmbunătăți starea tehnică a flotei auto.


Ce trebuie să faci pentru a-ți deschide propriul service de curățare a filtrelor DPF?

Service de curățare a filtrelor DPF. Este profitabilă această afacere?

Pentru un bun început este suficientă o mașină specializată de curățare care utilizează metoda hidrodinamică. Suntem unul dintre cei mai mari producători de acest tip de echipamente din Europa. Oferim utilaje de la 17.500 EUR la 27.000 EUR. După achiziționare, antreprenorul este instruit atât teoretic, cât și practic. Achiziționând mașina împreună cu instruirea, procesul de curățare în sine nu necesită alte abilități speciale. Datorită acestui fapt, începerea unei afaceri și prestarea de servicii profesionale pentru clienții dvs. nu mai este dificilă. În plus, oferim sprijinul unui consilier tehnic și asistență post-vânzare. Ținând cont de costul tehnic mediu de curățare a filtrelor de aproximativ 5-10 EUR, nu este dificil de calculat cât de repede se poate amortiza investiția după achiziționarea mașinii, explică reprezentantul OTOMATIC din Polonia, un producător de frunte al mașinilor de curățat filtre DPF din Europa.

Metodă eficientă și adaptor inovator pentru curățarea filtrelor din camioane


Metoda hidrodinamică utilizează forța hidrodinamică a fluxului de apă cu caracter turbulent și forța impulsului de aer comprimat din compresor. În timpul procesului de curățare turbulent, fluxurile de lichid se amestecă pentru a forma vârtejuri care pătrund cu ușurință și îndepărtează particulele solide. Eficiența ridicată a acestei metode a dominat piața, împingând astfel alte metode de regenerare mai puțin eficiente pe un plan secundar.

Avantajele curățării prin metoda hidrodinamică:

1. Mai ieftină decât înlăturarea filtrului –  costul mediu este de cca 100 EUR

2. Sigură pentru învelișul catalitic al filtrului 

3. Rapidă – (curățarea durează de obicei cca 60 min.)

4. Eficientă - restabilește până la 99,9% din capacitatea inițială a filtrului DPF

În plus, începând cu 2020, OTOMATIC este prima și singura companie de pe piață care oferă clienților săi o soluție care îndeplinește pe deplin standardele europene - adaptorul de conexiune inovator și brevetat DPF Euro 6. Este proiectat pentru filtrele de particule utilizate în camioane, autobuze, utilaje de construcții și stivuitoare. Cooperează pe deplin cu mașinile de curățare a filtrelor DPF în metoda hidrodinamică.

Avantajele utilizării adaptorului universal EURO 6:

• un adaptor pentru toate tipurile de filtre DPF Euro 6 din camioane

• curățarea  uniformă a tuturor canalelor din cartușul ceramic al filtrului

• reducerea de trei ori a timpului de uscare a filtrului după spălare, datorită circulației aerului cald

• proces de curățare și uscare în două sensuri

• creșterea competitivității în raport cu utilizatorii de adaptoare tradiționale


Previziuni pentru viitor

Aspectul economic este cu siguranță argumentul care decide despre popularitatea serviciului de curățare a filtrelor.

Prețul serviciului de curățare a filtrelor este diferit de la o țară la alta în Europa și variază în funcție de tipul de vehicul:

- autoturisme 100-200 EUR

- camioane și autobuze 400-600 EUR

Accesibilitatea sa face ca totodată să scadă cererea pentru eliminarea filtrelor care este mult mai scumpă și inducerea în eroare a sistemelor prin utilizarea unui emulator.


Din 2017, numărul patrulelor de poliție echipate cu echipamente de diagnostic adecvate care permit controlul precis al emisiilor  gazelor de eșapament a crescut. Mai mult, din același an, vehiculele noi care au motor pe benzină trebuie să părăsească fabrica echipate cu un filtru de particule GPF.

Criteriul actual pentru evaluarea opacității gazelor de eșapament la nivelul 2,5 (m-1) pentru vehiculele cu standardele Euro 5 și Euro 6 înseamnă că piața care oferă servicii de curățare a filtrelor DPF se va dezvolta cu siguranță pentru următorii câțiva ani.


citește mai multe: https://www.otomatic.ro/


VIDEO (You Tube)

https://www.youtube.com/watch?v=kO6bK65Kcpw&t=9s


facebook: https://www.facebook.com/OtomaticDPF/

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza