Sfaturi pentru cumpărături inteligente la începutul anului

Sfaturi pentru cumpărături inteligente la începutul anului

Un an nou vine cu rezoluții noi. Iar una dintre cele mai populare, pe lângă cea a scădea în greutate este de a economisi. Însă, cum economisești atunci când inflația crește iar salariul rămâne același?

Un an nou vine cu rezoluții noi. Iar una dintre cele mai populare, pe lângă cea a scădea în greutate este de a economisi. Însă, cum economisești atunci când inflația crește iar salariul rămâne același? Există câteva metode de a cumpăra inteligent. Și poți să începi chiar cu cumpărăturile de început de an, pentru că după sărbători cu siguranță trebuie să îți reumpli cămara. Prin urmare, iată cum faci cumpărături inteligente la începutul anului.

Fă-ți un buget de cumpărături

Înainte de a merge la cumpărături, stabilește-ți un buget maxim! Poți face asta foarte simplu, dacă te uiți la chitanțele de la coșurile de cumpărături anterioare. Este ușor să te lași influențat atunci când vezi toate articolele noi în magazine. Astfel, atunci când ai o sumă predeterminată la dispoziție nu pui chiar toate produsele inutile în coș. Cu această ocazie vei limita consumul dar, mai important, nu vei mai avea produse pe care să le arunci atunci când expiră pentru că nu le-ai consumat la timp.

Mai mult, poți să îți faci și o listă de cumpărături pe care să o respecți cu religiozitate. Așa nu cumperi mai mult decât ai nevoie. Și te încadrezi în suma pe care ai stabilit-o. Dar mai important, vei putea estima pe viitor cât de mult costă un coș de cumpărături.

Fii la curent cu ofertele

Înainte de a pleca la cumpărături, în special atunci când trebuie să cumperi mai multe este important să arunci un ochi pe oferte. Spre exemplu, dacă vrei să mergi la un supermarket aproape de tine, poți să arunci un ochi pe un catalog Penny actual. Fiind un supermarket plin cu produse ieftine, vei găsi cu siguranță ce cauți. Desigur, poți să cauți și coduri de reduceri pentru cumpărăturile online, în special pentru produsele mai scumpe. Indiferent ce metodă alegi, este important acest pas pentru a economisi bani la cumpărături.

Profită de reducerile de sezon

Nu ai reușit să faci cumpărături de Black Friday, iar sărbătorile de iarnă nu au venit cu cadourile dorite: Ei bine, poți acum să îți faci cadoul pe care ți-l doreai, în special dacă ai economisit bani pentru el. La jumătatea lunii februarie încep reducerile de iarnă, în special pentru produsele de sezon. Astfel, dacă vrei să cumperi îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă, acum este momentul să faci o investiție. Și nu uita că produsele de calitate, chiar dacă sunt mai scumpe, te vor deservi o perioadă mai lungă. Așa că poți profita de această perioadă de reduceri pentru a face o investiție utilă.

Planificarea pe termen lung este cheia

Unul dintre cele mai bune moduri de a face cumpărături la începutul anului este să planifici din timp. Poate fi dificil să prezici de ce vei avea nevoie pe tot parcursul anului. Dar poți să îți dedici câteva minute pentru a te gândi la evenimentele majore din anul care va urma și cam ce cheltuieli presupune fiecare. Trebuie să mergi la o nuntă? Pune-o pe o listă. Vacanța, este și ea importantă. Câteva sărbători, precum zile de naștere ale apropiaților trebuie sărbătorite. Toate aceste evenimente presupun costuri suplimentare pentru bugetul tău lunar și trebuie să creezi un fond special pentru ele. Iar pentru că am vorbit de vacanță, ar fi indicat să faci rezervările de la începutul anului, deoarece atunci sunt cele mai bune oferte.

Pentru a face cumpărături inteligente este important să îți planifici fiecare pas. Dacă ai o listă de cumpărături, poți să îți faci un buget și să reduci din cheltuieli. De asemenea, dacă ești pregătit pentru evenimentele majore din anul care abia a început vei reuși să economisești pentru ele și, în consecință, să te bucuri mai mult.

Comenteaza