Advertorial Vacanţe cu maşina: cum să te pregăteşti de un drum lung

Vacanţe cu maşina: cum să te pregăteşti de un drum lung

Vacanţele sau excursiile cu maşina pot fi o modalitate excelentă de a vizita mai multe destinaţii fără bătăi de cap, dar şi de a face economie în anumite cazuri. Deseori biletele de avion sunt costisitoare, în special dacă includ bagaje de cala sau dacă este vorba despre o familie numeroasă.

În prezent, poţi călători cu maşină către o mulţime de locaţii din Europa, fie că îţi doreşti un city-break, o vacanţă la mare sau o excursie în zone rurale. Ca să ai parte de un drum cât mai plăcut şi fără incidente, este bine să te pregăteşti din timp pentru un concediu cu maşina. În acest fel, vei preveni surprizele neplăcute şi te vei bucura de timp de calitate alături de cei dragi.

Iată câteva sfaturi utile pentru a te pregăti de un drum lung cu maşina:

Plănuieşte itinerariul din timp

Atunci când decizi să pleci la drum lung cu maşina, fie în concediu la mare, fie într-un city-break sau într-o excursie, este absolut necesar să planifici itinerariul din timp. Nu este niciodată o idee bună să porneşti GPS-ul chiar în dimineaţa plecării, deoarece poţi avea surprize. În anumite cazuri, să planifici în avans te poate ajuta să incluzi şi opriri pe care ţi le doreşti, fie la obiective turistice de pe drum, fie la restaurante. Când începi să faci planurile de drum? Cu cel puţin o săptămână înainte. De asemenea, trebuie să decizi câţi oameni vor fi în maşină, cine va conduce şi pentru cât timp, dar şi cât de mult puteţi conduce fără pauze.

Verifică starea maşinii

Nu poţi pleca la drum fără să te asiguri că maşina este într-o stare bună. Începe prin a verifica cauciucurile. Ai nevoie de cauciucuri de vară sau all-season, fără excepţie, deoarece acestea se pretează cel mai bine la temperaturi ridicate. Va mai trebui să verifici geometria roţilor şi presiunea în cauciucuri, tot la capitolul anvelope. Dacă vrei să stai fără stres, alege cauciucuri de la branduri de renume, precum Pirelli sau Michelin. În afară de problemele ce ţin de anvelope, este o idee inspirată să duci maşina la un service pentru o verificare completă, ca să nu ai surprize neplăcute pe drum. Alege să faci asta cu cel puţin două săptămâni înainte de plecare, pentru a avea timp să remediezi posibilele avarii sau probleme.

Găseşte loc pentru bagaje

În funcţie de maşină cu care alegi să pleci la drum, nu trebuie să iei în considerare doar confortul pasagerilor, ci şi locul pe care îl dedici bagajelor. În cazul maşinilor mici, nu vei avea loc de bagaje foarte voluminoase, astfel încât trebuie să planifici atent. De asemenea, dacă vei avea pasageri şi în spate, nu vei putea folosi acel spaţiu pentru a depozita genţi sau valize. Chiar dacă te gândeşti că nu îi vei incomoda prea tare pe ceilalţi pasageri, la drum lung, confortul este esenţial. Cea mai simplă soluţie este să faci câteva teste înainte de plecare. Mergi cu valizele pe care plănuieşti să le iei la maşină şi vezi dacă acestea încap fără probleme în portbagaj. Dacă urmează să călătoreşti cu alte persoane, ia în considerare şi spaţiul pe care va trebui să îl aloci bagajelor lor.

Planifica câteva opriri

Atunci când pleci la drum lung, este păcat să nu te bucuri de avantajele pe care mersul cu maşina ţi le aduci. Te poţi opri pe drum pentru a descoperi locuri noi, fie că este vorba despre restaurante, obiective turistice sau zone cu peisaje spectaculoase. Foloseşte internetul pentru a descoperi ce locuri frumoase poţi vizita pe drum sau cere sfatul celor care au mers deja pe aceleaşi rute. În cazul în care vei călători mai mult de 8-10 ore cu un singur şofer, este esenţial să faci o oprire mai lungă, care să includă cazare. Poţi opta pentru oraşe turistice, zone cu ieşire la mare sau sate pitoreşti, pentru a face dintr-o simplă oprire un prilej de relaxare.

Găseşte activităţi distractive pentru drum

Drumurile lungi cu maşina nu trebuie să fie plictisitoare. Poţi să pregăteşti dinainte câteva activităţi de care să vă bucuraţi cât timp sunteţi pe drum. Poate fi vorba despre jocuri diverse, precum Fazan sau Ce încape într-o valiză, dar şi despre jocuri ce includ întrebări care să ajute participanţii să se cunoască mai bine.

Pune siguranţă pe primul loc

Siguranţa este o prioritate atunci când vine vorba de condus. De aceea, asigură-te că şoferul sau şoferii sunt pregătiţi pentru un astfel de drum, asigură-te că există pauze dese, dar şi pauze mai lungi de odihnă. Toţi pasagerii trebuie să poarte centurile de siguranţă, iar maşina trebuie să fie într-o stare bună pentru un drum lung fără incidente.

Să pleci în vacanţa cu maşina nu trebuie să fie o corvoadă. Dacă te pregăteşti din timp, ai toate şansele să te bucuri de un drum relaxant şi să petreci timp de calitate alături de cei dragi.

Comenteaza