Proprietarul Zara închide 1.200 de magazine

Proprietarul Zara închide 1.200 de magazine

Grupul Inditex plănuieşte să închidă 1.200 de magazine până în 2021, ca parte dintr-o nouă strategie care va integra magazinele fizice cu cele pe internet. În Cluj unitățile Zara din cele două mall-uri sunt închise de aproape trei luni, de la apariția pandemiei de coronavirus.

Proprietarul Zara se luptă cu o pierdere trimestrială majoră, în condiţiile în care pandemia de coronavirus le-a afectat puternic vânzările, conform ZF. Potrivit Inditex, trendul de creştere pe partea de vânzări a reînceput în mai, odată cu măsurile de relaxare.

Anunţul Inditex vine la numai o zi după ce grupul spaniol a spus că plănuieşte să investească până la 3 miliarde de dolari pentru a stimula vânzările brandurilor Zara şi Bershka în mediul online şi pentru a extinde spaţiul din magazine.

Retailerul spaniol, care mai deţine brandurile Massimo Dutti şi Stradivarius, îşi propune ca peste 25% din totalul vânzărilor să vină din mediul virtual până în 2022, după ce vânzările online au redus semnificativ declinul de 44% din primele trei luni ale anului. Acţiunile companiei au scăzut cu 20% anul acesta.

La sfârşitul lunii aprilie, Inditex avea deschise 965 de magazine în 27 de ţări, dintr-un total de 7.469 de magazine (la sfârşitul anului 2019). La Cluj există magazine Zara în Iulius Mall și Vivo Center, dar și unități Massimo Dutti și Stradivarius, toate închise după intrarea României în stare de urgență, iar apoi de alertă.

Comenteaza