Putin, despre anexarea teritoriilor ucrainene: „Populaţia din cele patru regiuni a făcut o alegere istorică pentru generaţiile viitoare”

Putin, despre anexarea teritoriilor ucrainene: „Populaţia din cele patru regiuni a făcut o alegere istorică pentru generaţiile viitoare”
| Foto: The Telegraph

Preşedintele rus a declarat vineri, în cadrul unei ceremonii organizate la Kremlin, că populaţia din cele patru regiuni, Herson, Zaporojie, Lugansk şi Doneţk, a făcut o alegere istorică pentru generaţiile viitoare, referindu-se la rezultatul referendumurilor care, conform Rusiei, certifică dorinţa de anexare.

Cele mai importante declarații ale liderului de la Kremlin:

Populaţia în cadrul referendumurilor a făcut o alegere lipsită de ambiguitate, vor fi semnate tratatele privind acceptarea celor patru noi teritorii în Federaţia Rusă, a declarat Putin.

Federaţia Rusă îşi va aminti întotdeauna de eroii Primăverii ruse care au murit pentru dreptul de a-şi vorbi limba maternă şi de a-şi păstra cultura şi credinţa, a declarat Putin.

Preşedintele i-a numit eroi ai marii Rusii pe toţi soldaţii şi ofiţerii ruşi care au murit de moarte curajoasă în timpul OSU şi a onorat memoria lor cu un moment de reculegere.

Putin începe un discurs istoric despre prăbuşirea URSS în 1991. El spune că aceasta a fost o "catastrofă", deoarece liderii sovietici "au distrus marea noastră ţară şi au lăsat poporul să se descurce cu ea".

Ultimii lideri sovietici au ruinat marea noastră ţară, au prezentat poporului un fapt, fără să înţeleagă consecinţele, decizia din 1991 nu s-a bazat pe părerea oamenilor - nu au fost întrebaţi şi au tăiat toate legăturile în viaţă URSS nu mai există - trecutul nu se poate întoarce, dar noi nu aspirăm la el.

Putin s-a adresat Kievului şi Occidentului: Oamenii din DNR, LNR, regiunile Zaporizhzhia şi Kherson devin cetăţenii noştri pentru totdeauna Rusia nu caută să refacă Uniunea Sovietică, a subliniat preşedintele rus.

Putin a făcut apel la Ucraina să înceteze imediat ostilităţile şi să revină la masa negocierilor. Kievul trebuie să respecte alegerea regiunilor DNR, LNR, Zaporizhzhia şi Kherson, doar aşa poate fi calea spre pace Rusia nu va trăda niciodată locuitorii din regiunile DNR, LNR, Zaporizhzhya şi Kherson. Occidentul a căutat o nouă şansă de a slăbi şi dezintegra Rusia, nu se satură de faptul că există o ţară atât de mare Moscova va acţiona astfel încât locuitorii din Donbas şi din alte teritorii eliberate să simtă sprijinul întregii Rusii.

Federaţia Rusă va depune eforturi pentru a îmbunătăţi securitatea în teritoriile eliberate, a promis preşedintele rus.

Soldaţii care au luptat în „operaţiune militară specială” sunt eroi.

Vestul trebuie să-şi amintească că oamenii din teritoriile ocupate sunt cetăţenii noştri „pentru totdeauna”. Occidentul face tot ce-i stă în putinţă pentru a menţine sistemul neocolonial prin continuarea politicilor sale prădătoare.

Comenteaza