Rareș Bogdan, breaking news din Parlamentul European: „Suedia vrea să pună pe ordinea de zi a JAI aderarea României la Schengen”

Rareș Bogdan, breaking news din Parlamentul European: „Suedia vrea să pună pe ordinea de zi a JAI aderarea României la Schengen”
| Foto: Facebook.com/Rares.I.Bogdan

Mandatul Cehiei la cârma Consiliului Uniunii Europene nu a fost unul de bun augur pentru România, țara noastră nereușind să intre în spațiul Schengen. De la 1 ianuarie 2023, timp de jumătate de an, Suedia este cea care a preluat ștafeta, iar românii încep să spere din nou.

În acest context, europarlamentarul liberal Rareș Bogdan tocmai a transmis un mesaj de la Strasbourg, în care dă detalii importante de pe marginea acestui subiect.

„BREAKING NEWS! Acum câteva minute, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg: Ulf Kristersson, premierul Suediei: Înțelegem dezamăgirile Romaniei si Bulgariei, sunt justificate. Nu ezit sa spun ca dorim sa punem pe Ordinea de Zi in Consiliu extinderea spatiului Schengen, pe președinția noastră”, a transmis eurodeputatul PPE.

Amintim, România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu a reușit să intre în spațiul european de liberă circulație nici în luna decembrie a anului trecut, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE.

Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate. Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”.

Poza noua 07.08.2018

Comenteaza