Rareș Bogdan cere o întrunire de urgență a coaliției de guvernare. Care este motivul

Rareș Bogdan cere o întrunire de urgență a coaliției de guvernare. Care este motivul
| Foto: realitatea.net

Europarlamentarul liberal a anunţat, vineri, că va solicita, luni, în calitate de prim-vicepreşedinte al PNL, o întrunire de urgenţă a coaliţiei şi punerea pe ordinea de zi de săptămâna viitoare, de către Parlamentul României, a revocării întregului Consiliu de Conducere al ANRE.

Liberalul a spus că atitudinea ANRE, în momentul acesta, este una care subminează statul român, loveşte în credibilitatea primului-ministru şi a coaliţiei de guvernământ şi necesită o reacţie rapidă atât din partea PNL cât şi a celor din PSD şi UDMR. 

”Domnii de la ANRE, în momentul ăsta, subminează statul român şi autoritatea Guvernului României, a prim-ministrului şi a nu mai puţin de cinci miniştri care au semnat această Ordonanţă”, a acuzat Rareş Bogdan în intervenţie. 

Reacţia lui Rareş Bogdan a venit în contextul în care Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), arbitrul pieţei energetice din România, a avertizat Guvernul într-o notă că ordonanţa de urgenţă adoptată joi pentru plafonarea facturilor încalcă flagrant regulile europene pentru că limitează comerţul comunitar cu energie, potrivit unui document consultat de G4Media.

Prim-vicepreședintele PNL s-a lansat într-un atac la adresa preşedintelui ANRE.

”Domnul Chiriţă, de la ANRE, se joacă cu focul, cu piaţa de energie din România şi cu sufletele şi inimile românior, care privesc spre ANRE ca spre un reglementator, aşa cum există în ţările europene. Domnul Chiriţă este cel care a semnat această Ordonanţă. Deci, domnul Chiriţă, preşedintele ANRE, a semnat ordonanţa”, a adăugat Bogdan, potrivit news.ro.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza