Rareș Bogdan despre mărirea pensiilor: „Dacă domnul Câciu nu găsește resursele, să plece acasă”

Rareș Bogdan despre mărirea pensiilor: „Dacă domnul Câciu nu găsește resursele, să plece acasă”

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, susține că Partidul Naţional Liberal doreşte creşterea pensiilor cu 16%.

Rareș Bogdan spune că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, care a anunţat că a identificat resursele bugetare, trebuie să găsească formula de creştere a pensiilor. În caz contrar, ”pleacă acasă”, a subliniat Rareş Bogdan.

Liberalul a adăugat că Adrian Câciu se împrumută la dobânzi mai mari decât fostul ministru al Finanţelor Florin Cîţu şi ”negociază mai prost”. ” Vom avea luni sau marţi şedinţă de coaliţie şi vă asigur că domnul Câciu va fi chemat să răspundă de ce România se împrumută cu aproape 9 la sută”, a arătat el.

Rareş Bogdan a declarat, sâmbătă, la Realitatea TV, că o creştere cu 10 la sută a pensiilor din România este puţin, în condiţiile în care inflaţia este în urcare.

”PNL doreşte mărirea pensiilor. Consider că 10 la sută este puţin, pentru că inflaţia este de 15 la sută şi este în creştere. Deci dacă Ministerul Finanţelor este la domnul Câciu. Domnul Câciu a anunţat că are bani pentru mărirea pensiilor.

PNL doreşte mărirea pensiilor exact cu cât a rămas până la 40 la sută. Noi am mărit o dată cu 14 la sută, am mai mărit încă o dată pensiile cu 10 la sută. Haideţi să le mărim, să fie lucrurile extrem de clare, cu tot ceea ce a rămas”, a explicat Rareş Bogdan, potrivit news.ro.

Rareș Bogdan: „Acest procent este ridicol...trebuie să fie de minim 16%”

”Acest procent din punctul meu de vedere este ridicol, este o bătaie de joc la adresa pensionarului român. Inflaţia este de 15 la sută. În momentul ăsta, pentru a fi corecţi, şi domnul Barna are perfectă dreptate, trebuie să fie de minim 16 la sută creşterea. Consider că poate fi şi mai mare, având în vedere că inflaţia este galopantă. Domnul Câciu trebuie să găsească sursă de finanţare. Propunerea mea în coaliţia de guvernământ va fi să fie minim 16 la sută creştere de pensii, pentru a ajunge la procentul de 40 la sută.”, transmite Rareș Bogdan.

Acesta a mai spus că PNL a crescut pensiile cu 14 la sută. Imediat după ce au făcut coaliţia nouă, actuală, cu PSD, aceștia venit cu încă o creştere în luna ianuarie, de 10 la sută.

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza