Rareș Bogdan: Metroul din Cluj-Napoca rămâne cu 5 stații din 19. Nu a primit miliardul din PNRR

Rareș Bogdan: Metroul din Cluj-Napoca rămâne cu 5 stații din 19. Nu a primit miliardul din PNRR
| Foto: comisarul.ro

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) staţiile metroului clujean Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida s-au redus la Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida, a declarat Rareş Bogdan. 

Varianta inițială, cu 19 stații și un depou, avea 20 km, iar, din cele 19 stații, 14 erau în municipiul Cluj-Napoca. ”Din păcate, nu s-a reușit negocierea pentru ca Emil Boc și Clujul să primească miliardul respectiv, s-a primit doar 300 de milioane de euro. Din cele 19 stații de metrou, vor fi doar cinci stații” a spus Rareș Bogdan, la Antena 3, citat de dcnews.ro.

Întrebat dacă va fi o linie de metrou mai scurtă, pe principiul: facem de câți bani avem, Bogdan a răspuns: ”Începem un metrou care va duce de la Florești până la Apahida, adică până după aeroport, dar nu reușim, din păcate, să-l facem integral din PNRR. Din PNRR facem doar cinci stații”. În varianta inițială, 14 stații erau în reședința de județ. 

”Am emis certificatul de urbanism necesar în vederea elaborării planului urbanistic zonal și a studiului de fezabilitate necesare demarării primei etape din cadrul proiectului: „tren Metropolitan Gilău – Florești – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonțida” – magistrala 1 de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea. E un proiect de maximă importanță atât pentru Cluj-Napoca, zona metropolitană și pentru întreg județul” scria Alin Tișe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, atunci când proiectul prevedea 19 stații. 

Comenteaza