Rareș Bogdan, negociator al unei rezoluții privind redeschiderea frontierelor interne ale UE: Trebuie să reducem restricțiile la adresa libertății de mișcare

Rareș Bogdan, negociator al unei rezoluții privind redeschiderea frontierelor interne ale UE: Trebuie să reducem restricțiile la adresa libertății de mișcare
| Foto: EP

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, negociator din partea grupului PPE ai unei rezoluții privind situația spațiului Schengen în urma epidemiei cu COVID-19, a spune că statele membre trebuie să lucreze împreună pentru o redeschidere graduală și coordonată a frontierelor interne.

“Spațiul Schengen nu s-a confruntat niciodată înainte cu o pandemie atât de gravă pe teritoriul său. În mod evident, statele membre au reintrodus controalele temporare la frontiere ca o măsură imediată de salvgardare a sănătății. Acum, mai important, trebuie să vedem o reducere a restricțiilor cu privire la libertatea de mișcare, în aceeași măsură cu relaxarea măsurilor de izolare privind COVID-19”, a spus Rareș Bogdan, liderul delegației eurodeputaților români din grupul PPE, conform Caleaeuropeana.ro.

Poza noua 26.06.2020Potrivit rezoluției, controalele la frontiera internă introduse ca măsură de urgență datorate răspândirii COVID-19 trebuie să fie strict limitate în timp, proporționale și utilizate numai pentru perioada considerată necesară de către autoritățile responsabile de sănătate.

Rezoluția propusă de grupul PPE survine în contextul în care miniștrii afacerilor interne din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor discuta la 5 iunie, prin videoconferință, despre răspunsul la pandemia de COVID-19 în domeniul controalelor la frontierele interne și al liberei circulații a persoanelor.

Comenteaza