Rareș Bogdan: Tot ce face PSD acum este o ruletă rusească

Rareș Bogdan: Tot ce face PSD acum este o ruletă rusească
| Foto: realitatea.net

Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan spune că, fără să își dea seama, social-democrații joacă ruleta rusească prin coronascepticismul pe care îl propagă și "riscă să-și tragă glonțul în tâmplă".

"Cine subminează eforturile autorităților de a combate pandemia riscă ani grei de închisoare. Liderii PSD știu asta, dar nu acționează la vedere.

Și-au asumat un risc minim ca partidul să aibă trompete cu dosar penal, iar dacă asta s-ar întâmpla, s-ar activa scenariul victimizării, operetă de prost gust la care PSD recurge adesea. Propaganda odioasă se face, așadar, pe burtă, prin intermediul unor organizații locale care au câteva misiuni: coronascepticismul, inducerea neîncrederii că măsurile Guvernului sunt justificate, teorii ale conspirației mondiale. Nu în ultimul rând, o misiune importantă în campaniile mincinoase este reprezentată de preluarea proiectelor PNL ca fiind ale PSD, mizându-se pe memoria scurtă a românilor – asta e considerată „șmecheră”, căci îmbină elemente reale (legile există sau sunt la vot) cu detalii trucate în privința paternității.

Planul coronasceptic atinge cele mai mari cote de ticăloșie, deoarece riscul este infectarea masivă, în continuare, a populației. De altfel, deja există medici care atrag atenția că în unele județe a început să lovească un val secund al pandemiei – cred că doctorul Virgil Musta, de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, nu poate fi bănuit că fură curent. Pentru PSD este un detaliu minor, căci și-a făcut un calcul electoral meschin: să tragă tare, mediatic, pe necesitatea relaxării, iar dacă efectele vor fi în continuare devastatoare, să dea vina pe incompetența Guvernului PNL de a ține situația sub control.

Vedem cu toții că tot mai mulți cetățeni ignoră sfaturile medicilor și recomandările autorităților, „ajutați” de propaganda mizerabilă ce insistă pe teoriile conspirației, teorii care ajung până la a nega evidența, adică faptul că oamenii mor din cauza complicațiilor ivite din cauza coronavirusului. Și se îmbolnăvesc în continuare masiv.

Mizeria este cu atât mai îngrozitoare cu cât se face apel la necesitatea relansării economice. Promotorii de mesaje otrăvite au primit instrucțiuni să disemineze câteva idei: „Guvernul nu a făcut nimic pentru economie, banii se dau la clientelă”, „Guvernul ne-a închis în case pentru a putea fura”, „Guvernul face afaceri pe spinarea poporului”. Iar receptorii sunt bine aleși, de asemenea: persoane care nu se informează, nu citesc știri. Poate unii vor întreba: de unde știe PSD cine nu citește știri? Este simplu: sondajele arată profilul/sursele consumatorilor de media, de la vârstă și ocupație, până la educație, proveniență geografică, nivel de trai.Poza noua 26.06.2020

Se merge, așadar, cu o estimare, însăprobabilitatea de a nimeri, în aceste condiții, este dublată de faptul că fiecare membru PSD implicat în mințirea populației își cunoaște receptorii. Este, dacă doriți, un „influencer” în mediul său, care filtrează, pe baza informațiilor socio-demografice, probabilitatea eficienței. Se merge, așadar, pe un teren cunoscut.

Și mai există o miză: cei mințiți sunt considerați, la rândul lor, „influenceri” – teoria cercurilor concentrice. Astfel se menține nucleul dur al PSD, care nu depășește 15%, se ține aproape categoria celor nemulțumiți din fire care ar înclina, din lipsa informației, să voteze PSD, și se agață următorul cerc, al persoanelor din Diaspora, care sunt manipulate să-și schimbe comportamentul de vot din mai 2019. Această categorie este mai greu de mințit, prin urmare se apelează la vehicule perverse: „ați stat la coadă pentru PNL să nu vă lase să veniți în țară?”. Noroc că, dacă le explici, pricep că au stat la coadă pentru a da o șansă României să scape de sub tirania unu grup infracțional organizat, și nimeni nu e fericit că a venit pandemia.

 
Grupul infracțional organizat are în continuare pui, putere, așteptări. Dar din cauza acestuia, nu a altcuiva, avem infrastructura medicală pe care o avem, un sistem de sănătate subfinanțat din cauza unor legi făcute pentru grupuri de interese și un Institut Cantacuzino paralizat, care abia acum reîncepe se funcționeze, pe bucăți.

Așadar tot ce face PSD acum este o ruletă rusească, chiar dacă nu-și dă seama. Este periculoasă pentru populație, dar și pentru PSD, căci riscă să-și tragă glonțul în tâmplă", a scris Rareș Bogdan într-un material publicat pe EVZ.ro.

Comenteaza