Foto Razie la căminele din Cluj-Napoca: peste 2.700 de studenți legitimați în câteva ore. Tânăr, prins cu droguri în cameră

Razie la căminele din Cluj-Napoca: peste 2.700 de studenți legitimați în câteva ore. Tânăr, prins cu droguri în cameră
| Foto: ipj cluj

Polițiștii au luat la control cinci cămine studențești din municipiul Cluj-Napoca. Mii de studenți au fost legitimați în doar două ore.

Polițiștii Biroului Pentru Centrul Universitar au luat la control, marți, 23 aprilie, în intervalul orar 07.00-09.00, cinci cămine studențești din municipiul Cluj-Napoca, în vederea verificării respectării prevederilor legale și prevenirii evenimentelor negative.

În urma acestor controale au fost legitimați aproximativ 2.800 de studenți, fiind constatate și aplicate 10 sancțiuni contravenționale în cuantum de 2.200 de lei, dintre care 6 în temeiul Legii 61/1991R., iar alte 4 pentru alte abateri.

În urma acestor controale, un student a fost prins cu droguri în camera de cămin.

"La verificarea unei încăperi în care se aflau cazați mai mulți studenți, polițiștii au simțit prezența unui miros înțepător, specific substanțelor susceptibile de a produce efecte psihoactive. Astfel, în posesia unui student, de 22 de ani, din județul Mureș, a fost identificat un pachet de țigarete, în interiorul căruia se afla un plic transparent cu substanță vegetală de culoare verde, existând suspiciunea că aceasta face parte din categoria substanțelor cu efecte psihoactive", a transmis IPJ Cluj.

În vederea continuării cercetărilor, polițiștii au confiscat pachetul, pe care l-au sigilat pentru a fi înaintat Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor secțiilor urbane 1-6 și a 14 jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, precum și a 6 efective din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Cluj-Napoca.

 

Comenteaza