Rectorul UBB Cluj, Daniel David, despre anunțul că SRI recrutează ofițeri din rândul studenţilor: "Cred că e un semn foarte bun"

Rectorul UBB Cluj, Daniel David, despre anunțul că SRI recrutează ofițeri din rândul studenţilor: "Cred că e un semn foarte bun"
| Foto: Revista Sinteza

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca susține decizia Facultății de Filosofie a Universității din București de a-și anunța propriii studenți că SRI recrutează „ofițeri operativi și analiști”.

Reacția rectorului UBB, Daniel David, vine după ce studenții Facultății de Filosofie a Universității din București au fost anunțați oficial, la finalul săptămânii, de instituția de învățământ superior că își pot începe o carieră în Serviciul Român de Informații (SRI). 

„Într-o societate democratică, serviciile trebuie văzute ca instituții democratice, ele au funcția să ne protejeze și avem de lucrat împreună să protejăm democrația”, a declarat rectorul UBB Daniel David, la Digi 24, citat de edupedu.ro.

Facultatea de Filosofie a publicat anunțul Serviciului Român de Informații de recrutare de ofițeri operativi și analiști. „Eu cred că e un semn foarte bun și mă bucur că semnul ăsta îl dă directorul actual al SRI-ului, care e absolvent al UBB-ului și eu cred că știe ce face”, a continuat rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David.

Acesta a precizat că se bucură când vede că Serviciul Român de Informații folosește mijloacele transparente. „Sigur că asta șochează populația”, învățată cu altă modalitate de lucru a serviciilor secrete, spune rectorul UBB, care continută: „dar nu noi criticam serviciile că ar trebui să apeleze la universități când vor să caute expertiză avansată” și să realizeze doctorate? „Uite că o fac. Sigur că ne șochează, dar cred că e un gest de normalitate într-o societate democratică”, susține Daniel David.  

Rectorul UBB a precizat că aceste mesaje „nu s-au adresat doar celor de la filosofie”, ci și studenților de la filologie în general, din aria tehnică „și este o oportunitate pe piață, ținută la vedere. Doamne ferește să ajungem în vechea logică, în care totul se face prin mijloace specifice”.

Comenteaza