Meditaţii la Catedrala episcopală, în pragul Paştelui. Care este principala temă

Meditaţii la Catedrala episcopală, în pragul Paştelui. Care este principala temă
PS Florentin Crihălmeanu, Episcopul de Cluj-Gherla, va susţine trei zile de reculegere în Catedrala episcopală din Cluj-Napoca, pentru o mai bună pregătire spirituală în întâmpinarea Sărbătorii Învierii Domnului.

În acest an exerciţiile spirituale se desfăşoară între 19 şi 21 aprilie, cu tema „Fiţi milostivi precum Tatăl vostru milostiv este". Ele vor avea loc după Sfânta Liturghie, de la ora 18:00, şi cuprind meditaţii pe baza Pildei Tatălui Milostiv, în lumina Anului Jubiliar al Milostivirii instituit de Sfântul Părinte Francisc în Biserica Catolică din întreaga lume. 

Meditaţiile celor trei zile încearcă să surprindă în prima zi relaţia între fiul cel mic şi tatăl, în cea de-a doua zi, relaţia dintre fiul cel mare şi tatăl milostiv, iar în ultima zi, relaţia dintre fiii de astăzi şi tatăl milostiv. 

În introducerea acestor exerciţii, PS Florentin a subliniat faptul că „acest timp consacrat lui Dumnezeu" este nu pentru a asculta o persoană, „ci pentru a auzi, urmărind ideile expuse, glasul lui Dumnezeu" care vorbeşte în taină fiecăruia în parte.

„Important este să ascultaţi vocea Domnului, glasul Spiritului Sfânt, acela este cuvântul pe care trebuie să-l ascultaţi. De aceea, încercaţi să luaţi ceea ce vă este util pentru suflet, pentru viaţă, ceea ce vă poate ajuta, acum, aici, în prezentul dvs.

Vă mulţumesc şi mă rog Bunului Dumnezeu să nu fiu piedică" pentru a putea pătrunde în sensul acestui text „cel mai frumos text despre Tatăl milostiv din cadrul Evangheliilor: este textul în care fiul îl descoperă pe tatăl, dar îl descoperă din interior, nu este doar Samariteanul milostiv, un străin care trece pe stradă, este mult mai mult, este Tatăl milostiv, este chipul Tatălui ceresc", a afirmat acesta. 

Firul ideilor propuse de PS Florentin a fost urmat de aproximativ 200 de credincioşi, între care preoţi şi persoane consacrate din mai multe ordine şi congregaţii călugăreşti.

Comenteaza