250 de jandarmi la Nicula şi Tăuţi

250 de jandarmi la Nicula şi Tăuţi
Peste 250 de jandarmi la Nicula şi Tăuţi, pentru sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, din 15 august.

Jandarmii descind la Nicula din 13 august, cu două zile înainte de sărbătoare.


"Măsurile luate vor viza asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică care să le permită credincioşilor reculegerea dorită în faţa Icoanei făcătoare de minuni de la Sfânta Mănăstire Nicula", spun jandarmii.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj vor asigura măsurile de ordine publică la procesiunea ortodoxă şi greco-catolică organizată marţi 14 august, pe traseul ce va fi parcurs, pe jos, din municipiul Gherla până la mănăstirea Nicula.

Jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile vor asigura măsurile de ordine publică în această perioadă si în zona Mănăstirii Floreşti-Tăuţi.

"Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca recomandă participanţilor la aceste manifestări religioase să respecte precizările organelor de ordine, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje, etc.) şi a celor de valoare şi să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112", mai spun jandarmii.

Comenteaza