5.000 de credincioşi, aşteptaţi la "Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa" de la Cluj

5.000 de credincioşi, aşteptaţi la
5.000 de tineri din România şi din străinătate sunt aşteptaţi să participe între 4 şi 7 septembrie la "Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa", manifestare care va avea loc la Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov, a specificat că la acest eveniment religios de anvergură va participa însuşi patriarhul Daniel al României.

Acesta va fi prezent în 4 septembrie ceremonia de deschidere a evenimentului, iar în ziua următoare va participa la conferinţa "Relaţiile interpersonale în lumina relaţiei noastre cu Dumnezeu", susţinută de un preot din Marea Britanie. De asemenea, în 6 septembrie PF Daniel va oficia Liturghia solemnă la Catedrala Mitropolitană.

Potrivit lui Ivanov, la "Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Europa" sunt aşteptaţi peste 5.000 de tineri din România şi din ţări precum Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Grecia, Bulgaria, Iordania, Siria, Turcia, Palestina, Polonia, Serbia şi Macedonia.

"Pe lângă înalte feţe bisericeşti din ţară, la întâlnire vor fi prezenţi şi mai mulţi arhepiscopi şi episcopi ortodocşi din străinătate, cum sunt arhiepiscopul Iustinian de Elista, din Rusia, episcopul Iona de Obukhovo, din Ucraina, sau episcopul Qais de Erzurum, din Iordania", a adăugat acesta.

Programul "Întâlnirii tinerilor ortodocşi din Europa" mai cuprinde un tur al oraşului medieval, vizitarea bisericilor istorice, activităţi ecologice, ateliere, o paradă a costumelor populare, dar şi concerte susţinute de Holograf, Ducu Bertzi şi Magda Puskas, precum şi o dezbatere despre tineri şi familie. Evenimentul este organizat de Mitropolia Clujului.

Comenteaza