CALENDAR ORTODOX 6 SEPTEMBRIE. Ce sfânt este sărbătorit de creștini în această zi

CALENDAR ORTODOX 6 SEPTEMBRIE. Ce sfânt este sărbătorit de creștini în această zi
| Foto: antena3.ro

Pe 6 septembrie se pomenește o minune făcută de Sfantul Arhanghel Mihail, savarsita in Chones, in Colose, din Frigia.

Mai avem soboarele praznuite pe 26 martie, 13 iulie si Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil de pe 8 noiembrie, o sarbatoare pe care Biserica o dedica ingerilor.

Revenind la sarbatoarea de pe 6 septembrie, mentionam ca potrivit unei traditii, Sfantul Apostol Ioan insotit de Filip a predicat Evanghelia la Heretop, aproape de cetatea Colose. El a privit catre acest loc si a prorocit ca din el va tasni un izvor cu ape vindecatoare si ca va fi cercetat de Sfantul Arhanghel Mihail.

La putin timp prorocia s-a implinit, iar la el veneau din toate partile persoane pentru a primi vindecare de diverse boli. Unui pagan din Laodiceea i s-a aratat Sfantul Mihail si i-a spus sa-si ia fiica lipsita de puterea de a vorbi si sa vina la acel izvor pentru a primi vindecare.

Dupa ce fata a baut din acea apa, a inceput sa vorbeasca. Tatal fetei, in semn de recunostinta a zidit acolo o biseria inchinata Arhanghelului Mihail.

Paganii, vazand ca multi se boteaza in acea biserica, au dorit sa schimbe cursul acelui izvor peste ea. Arhanghelul Mihail i s-a descoperit lui Arhip si l-a incurajat pe acesta sa loveasca cu toiagul in stanca, pentru a face loc apei sa treaca prin ea. Din acel moment locul s-a numit "Hones”, adica "mistuire”, pentru ca acolo apele se mistuie in piatra, potrivit antena3.ro.

Tot in aceasta zi, facem pomenirea:

- Patimirii Sfintilor Mucenici Eudoxie, Zinon, Romil si Macarie;

- Celor 1.104 ostasi;

- Sfintei Calodoti;

- Sfintilor Faust, prezbiterul, Macarie, Andrei si Viv, monahul, Chiriac, Dionisie, Andronic;

- Sfintelor Andropelaghia si Tecla;

- Teoctist, corabierul, Chiriac, Dimotul, taranul, si a Sfantului Sarapavon, senatorul.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza